«Stolpejakten har bidratt til bedre folkehelse på en morsom og inspirerende måte»

30.12.2017 Norges Orienteringsforbund

Due Trier har «ordnet» Stolpejakt, og er finalist i kåring av Årets navn og ildsjel 2017 i Nordre Aker.

 

Øivind Due Trier med et av kartene han har laget. Foto: L.E.

 

Lokalavisen, Nordre Aker Budstikke, presenterer i romjulen de tre finalistene til Årets navn og ildsjel 2017 i bydelen, og ildsjelen for Nydalens SKs Stolpejakt, Øivind Due Trier er en av dem.

– Hvorfor så mange synes det er spennende? Det er vanskelig å gjette på, men jeg tror det er fordi det er noe folk kan benytte seg av der de bor, sier Øivind selv til avisen.

– Det virker som om folk har blitt hektet. Man kan registrere stolpene man finner på kart, eller via mobilapp. Da kan man se egne og andres stolper. Det blir en konkurranse, både med andre og seg selv, legger han til.

Denne «konkurransen» ble introdusert til beboerne i Nordre Aker våren 2016, etter en henvendelse fra Bydel St. Hanshaugen;

– Jeg kastet meg rundt, og fikk også inn noen stolper i Nordre Aker. Kartet dekket Ullevål sykehus, og så vidt østsiden av Akerselva, sier Øivind til avisen og legger til at en i år utvidet tilbudet.

I 2016 var det 50 stolper. I 2017 ble antallet mer enn doblet, til 114.

(fortsetter under kartutsnittet med eksempel på område for Stolpejakt)

unnamed file

 

Denne Stolpejakten i Oslo Nord - med 114 ulike stolpeposter - hadde 6081 unike deltagere i 2017. Og det var tilsammen 143.132 registrerte besøk på de 114 stolpepostene, altså 1255 besøk per stolpe i gjennomsnitt.

Da er det berettiget med heder og oppmerksomhet til mannen bak tilbudet:

«Øivind har over mange år med sin innsats kraftfullt bidratt til at Nordre Akers folkehelse har blitt mye bedre og det på en morsom og inspirerende måte,» står det blant annet i nominasjonen av Øivind Due Trier til Årets ildsjel i Nordre Aker.

 

Les mer om Øivind Due Trier og hans arbeid for folkehelsen og o-idretten – og avgi stemme: her

Fristen for å avgi stemme er 6. januar.