- Stol aldri på opplegget!

13.11.2017 Ivar Haugen

Den nye landslagssjefen, Jørgen Rostrup, utfordret løperne på direkten.

 

Den nye landslagssjefen, Jørgen Rostrup, innleder foran landslagsgruppene for 2018-sesongen.

 

- Stol aldri på opplegget, var hovedbudskapet til den nye landslagssjefen i orientering, Jørgen Rostrup da han søndag samlet løperne i landslagsgruppene for 2018-sesongen for første gang.

Halvveis provokativt og for å få dem til å rette sløve blikk fra bordplata til seg og sin presentasjon. Men samtidig resirkulering av en av sine enge ledestjerner fra tiden da han selv var aktiv, og hentet hjem VM-gull.

En invitt til utøverne om at de selv må ta ansvar om de skal bli best, samtidig erkjente Rostrup at han – etter noen år i en annen idrett (fotball) – er noe «rusten». Men har gode kort – i form av personer i trenerteamet – å spille på.

- Det er på mange måter Birgitte Husebye og Eivind Tonna som har gjort at vi allerede nå kan tilby et såpass bra samlingsopplegg, sa den nye landslagssjefen og la til at denne duoen i fortsettelsen skal ha ansvar som henholdsvis «dametrener» og «juniorkoordinator».

I tillegg er det også flere nye Ess i den nye landslagssjefens erme:

- Vi har dratt frem noen gamle storløpere, var ordvalget til Rostrup.

- Tidligere storløpere, ble det korrigert med et smil fra bakre rekke.

Her satt trioen Per Olaussen, Håvard Tveite og Jan Fjærestad – som det ble referert til – klar til å ta fatt på arbeidet som trenere og «samtalepartnere» for løpere på «Next generation» - gruppene.

For det er ingen tvil om at det skal være høyt til tak:

- Vi løftes av utfordringer, og det er diskusjonene som bringer oss videre, poengterte Rostrup.

- Skal dere bli best forventer jeg at dere er kritisk til opplegget dere får servert, og stadig jakter forbedringer.

Etter Rostrups introduksjon fortsatte generalsekretær Lasse Arnesen ved å legge lista på øverste hylle, og da er tonen satt for 2018 og videre via hjemme-VM til 2020 – som er så langt en i første omgang ser med denne gruppestrukturen.       

Samlingen som ble innledet søndag varer en uke for skogsløperne og A-gruppen.

Sprintløperne avslutter mandag kveld.