Sprintorientering og inkludering stikkord andre dag!

10.11.2019 Ivar Haugen

Kompetansehelgen fortsatte med fokus på sprint-, skole-, para- og mosjonsorientering.

 

 

Over: Henning Bratland Carlsen forteller om den o-tekniske skolesekken.

 

Under: Tor Lahlum snakker om enkle arrangement.

DSC_0589 (2)-470.jpg

 

 

Andre dag av Kompetansehelgen var det tre parallelle seminar, i tillegg til at Trener-1 kurset fortsatte.

 

«Rekruttere – inkludere nye skole-o og para-o», «Sprintorientering lær å bruke verktøyene» og «Rekruttere – inkludere nye mosjonsdeltakere» - var tittelen på de tre seansene.

 

 

- Jeg fant ut at om det er noe vi skal kunne bli god på i Bergen, så er det sprintorientering, sa Niklas Profors som innledning til sin seanse om sprintorientering.Svensken – som har bred erfaring fra – nettopp sprintorientering – gjennom sin trenergjerning i Varegg Fleridrett – som han siktet til i dette tilfellet.

 

Profors har gjort flere av sine utøvere i Varegg til gode sprintløpere, og i tillegg har han selv utviklet konseptet Bergen Sprint Camp – og fått med seg mye god erfaring som arrangør og løypelegger.

 

Dette kunne deltakerne nyte godt av under seansen hvor karen som nå jobber som koordinator for sprint i Norges Orienteringsforbund.

 

Henning Bratland Carlsen og Lone Brochmann, Tor Lahlum, Ninni T. Jonsson og Lene Kinneberg «holdt i tømmene» på de øvrige seminarene denne søndagen i november, hvor en i takt med at snøfnuggene langsomt dalte ned utenfor vinduene – så smått begynte å glede seg til at en kunne dra ut og realisere alle de gode idéene og tankene som kom frem under ordskiftet – på barmark.

(fortsetter under bildet)

DSC_0595 (2)-470.jpg

Arnfinn Pedersen forteller om Stolpejakten - som han er en av de to initiativtakerne til.


Noe av det som skal realiseres i løpet av 2020, er en «pilotering» av et samarbeid med App mellom tur-o og Stolpejakt i 2020.

 

- Vi tester en felles app med samarbeid mellom de to mosjonskonseptene, fortalte Lars Fremstad.


Dette er en pilot hvor 12-15 klubber blir med dette første året.

(fortsetter under bildet)

DSC_0598 (2)-470.jpg

Lars Fremstad om piloten som skal rulles ut i 2020.

 

En vil så evaluere piloten, så vil det eventuelt ble full utrulling av et samarbeid mellom de to mosjonskonseptene i 2021.


- Anbefalt betalingsløsning er da ved hjelp av Vipps, sa nevnte Fremstad.
 

Enn så lenge har vi opplevd at «gratis er godt» i den mening at gratiskonseptet Stolpejakten – som er gratis – har enrom popularitet og deltakelse sammenliknet med tradisjonell turorientering.

 

Andre som skal ut som «piloter», eller i praksis for å være mer konkret – er de vordene trenerspirene fra Trener-1 kurset – som nå skal utfolde seg på hjemmebane etter en helg med faglig påfyll på Gardermoen.