- Labyrinten var mest moro

15.05.2019 Norges Orienteringsforbund

3 skoler, 4 løyper og 200 deltakere under Verdens o-dag på Skansemyren.

 

 

DSC_0582 (2)-600.jpg

 

 

- Vi har vært med flere ganger, og i dag var det spesielt labyrinten som var artig, sier en av skoleelevene som i formiddag deltok på Verdens o-dag på Skansemyren stadion i Bergen.

 

Labyrinten var – for arrangøren Varegg – ny av året, men Verdens o-dag – som er et verdensomspennende tiltak, hvor det i fjor deltok mer enn 350 000 barn og unge i o-aktiviteter i mer enn 80 ulike land – har etter hvert noen år bak seg.

 

- Vi har arrangert både på Meyermarken og i Nygårdsparken tidligere, men her på Skansemyren synes jeg at vi på en måte «hører hjemme», sier Vyacheslav Mukhidinov i Varegg.

 

Noe aktiviteten til elevene fra de tre skolene Christi Krybbe, Krohnengen og St. Paul – var den beste bekreftelsen på.

 

I det strålende mai-været boltret de seg blant utfordringene i 3 o-løyper – med utgangspunkt i tartandekket på nevnte Skansemyren stadion og til sammen 4 varianter av labyrint-orientering.

 

Men at det var labyrinten som var mest moro var det delte meninger om:

 

- Jeg likte best løypene, for der fikk jeg løpt litt, var ordvalget til en løpssterk unggutt fra St. Paul.

 

 Enten det var labyrint, eller tradisjonell o-løype som var favoritten.

 

Orienteringsaktivitet, kombinert med lunsj i det grønne var uansett en vinner.

 

En vinnerformel Varegg etter hvert har lært seg å kjenne:

 

- Vi har en god dugnadsgjeng, men med 200 deltakere – som i dag – er vi opp mot den kapasiteten vi kan ta unna, forteller Mukhidinov.

 

Dugnadsgjengen Varegg-treneren henviser til i rosende ordelag, er de samme som deltakerne i Stoltzekleiven Opp – på høstparten – møter før de begir seg ut i løypen fra Fjellveien og opp bratthenget.

 

Men i dag hendler det altså om Verdens o-dag, hvor en håper flest mulig barn og unge over hele verden får et positivt møte med o-idretten.

 

 

DSC_0586 (2)-600.jpg

 

 

løype-1-600.jpg

 

løype-2-600.jpg

 

 

diplom-600.jpg