Skien OK norsk «vinner» under Verdens o-dag!

01.06.2016 Norges Orienteringsforbund

Emit med gavekort til klubben fra Telemark etter kjempeinnsats.


Verdens o-dag Skien Mæla ungdomsskole-470.jpg

 

11. mai deltok 252 927 mennesker på 2013 steder i 81 land i orienteringsaktiviteter.

Verdens o-dag ble med det et rekordarrangement slik det internasjonale orienteringsforbundet hadde som mål. Den gamle verdensrekorden fra Sveits hvor 207 979 mennesker deltok ble med det grundig slått, og det er første gang orienteringsnasjonene fikk til en slik felles global mønstring.

I Norge ble det til slutt registrert aktiviteter på 142 steder og hele 20 368 mennesker deltok i orienteringsaktiviteter. Norge mønstret med det tredje flest blant alle land i Verden. Tyrkia hadde klart flest med 49 408, deretter Sverige før Norge. På de neste plassene finner vi Russland og Kina.


Blant de norske klubbene som deltok er trukket ut en vinner av gavekort på 5 000 kroner i utstyr fra Norges Orienteringsforbunds samarbeidspartner, EMIT.

 

Skien OK ble vinneren, og det er uten tvil en verdig vinner med aktiviteter på seks barne- og ungdomsskoler og to barnehager, med til sammen 1517 barn og unge i aktivitet.


- Vi søker samarbeid med skoler og har en del faste opplegg som for eksempel grønne turer i nærheten av skoler. Det virket naturlig å kombinere dette med verdens orienteringsdag, forteller Eli Sæterdal i Skien OK om hvorfor de deltok på tidenes første Verdens orienteringsdag.

Med dette initiativet fikk klubben fra Telemark over 1 500 deltakere.

- Samarbeid er stikkordet, sier Sæterdal, og utdyper:

- Vi stod for opplegg og skolene (og barnehagen) stod for gjennomføring. De faste oppleggene vi har ute i form av grønne turer og lignende markedsførte vi overfor skolene, samtdidg som vi benyttet våre kontakter. Da blir det enkelt for skolene å gjennomføre orientering.

Om et slikt «stunt» og engangs foreteelse kan gir flere o-løpere, er ikke lett å svare på. Men syns en ikke, finnes en ikke heter det, og her er Verdens o-dag et godt initiativ.

- Det er viktig å være synlig, og både opplegg ved skoler og omtale i lokalavisene vil kunne bidra til dette. Vi vet ikke alltid hvem som kan være potensielle nye o-løpere. Jo mer synlige vi er, jo større sjans er det for at vi kommer i kontakt interesserte – enten i år eller senere, sier Sæterdal som nå har fått utstyrsmidler på 5 000 kroner fra Emit til fortsatt arbeid for o-idretten i Skien.

Uten at det er bestemt hva dette skal brukes til, men vi får mest sannsynlig se klubben blant deltakerne under Verdens o-dag også 24. mai 2017.

- Vi regner med det. I år var det flere andre skoler som vi hadde kontakt med som viste interesse, men dessverre ikke kunne delta på den aktuelle dato. Neste år får vi prøve å dra med flere barneskoler. For ungdomsskolene kan datoen fort kollidere med eksamen.

 
Ver.6-brikke med blå strikk-470.jpg