Satser videre med hjelp fra Olympiatoppen

11.06.2018 Norges Orienteringsforbund

Moholdt og Baklid tildelt stipend etter vellykket ski-o vinter.

 

Lars Moholdt kan glede seg over stipend fra Olympiatoppen.

 

- Det er selvfølgelig gledelig både at Lars Moholdt mottar stipend fra Olympiatoppen, og at han fortsetter sin satsing på toppnivå, sier landslagssjef i ski-o, Eivind Tonna og fortsetter:

 

- Dette viser at prestasjoner på topp internasjonalt nivå blir lagt merke til. Men samtidig hadde vi også et håp om at Øyvind Watterdal – med bakgrunn i suksessen på EM – skulle bli tildelt stipend.


Nevnte Watterdal var ikke å finne blant navnene da Olympiatoppens stipendtildelinger ble offentliggjort.


Et bevis på at Norsk Idretts høyeste organ vurderer VM og verdenscupresultater (samt OL) høyere enn regionale mesterskap – som EM.


Dermed får Moholdt betalt – i form av stipend – for sin pallplass i den sammenlagte verdenscupen – noe som er svært kjærkomment for småbarnsfaren som dermed har økonomi i satsingen mot vinterens VM i Sverige.

Samtidig som Jørgen Baklid også tildeles et utviklingsstipend.

 

- Jørgen (Baklid) imponerte stort under junior-VM – med flere gullmedaljer. Under den avsluttende verdenscuprunden viste han også at han kan ta steget opp i seniorklassen.
 

- Vi får håpe at den gode sesongen, sammen med denne tildelingen, bidrar til at han fortsatt er motivert for arbeidet som skal til for å løfte seg til en topp internasjonal ski-o løper også i seniorklassen.