Prisdryss under Kompetansehelgen!

17.11.2018 Norges Orienteringsforbund

Årets trener, Rekrutteringsprisen og Årets tur-o arrangør tildelt henholdsvis Hanne Sandstad, Stokke IL og SPK Freidig!

 


(fortsetter under bildet)

 

DSC_0567 (2)-600.jpg


Vinneren mottar Rekrutteringsprisen!

 

 

- Det er utrolig givende når en ser at ungdommen blir med, sa duoen som på vegne av Stokke IL Orientering mottok årets Rekrutteringspris under Kompetansehelgen lørdag ettermiddag.

 


Fra de virkelig startet med rekrutteringsarbeidet for 10 år tilbake har klubben fra Vestfold vokst det er snakk om nær en tidobling fra 2005 da det kun var 15 medlemmer. Av klubbens 112 medlemmer er nesten halvparten under 17 år.

Dermed kan en si at 1% målet er nådd for denne klubben.

 


En av ingrediensene i suksessformelen er at Camp Stokke som har blitt en møteplass for norsk o-ungdom.

Vinneren av Rekrutteringsprisen har gjort en innsats for O-idretten langt utover det vanlige med å samle rundt 300 ungdommer årlig til «mini o-landsleir» på forsommeren.I tillegg til Rekrutteringsprisen ble også prisen for Årets trener og Årets tur-o arrangør delt ut denne lørdagen på Gardermoen.

 

 

Førstnevnte ble vunnet av Hanne Sandstad fra Freidig som har lang og solid erfaring som trener på ulike plan fra rekrutter, ungdommer til juniorutøvere de siste årene. Med dette har hun bidratt til å bygge opp treningsmiljøet og kulturen i egen klubb over tid.

 

I tillegg har den tidligere toppløperen bidratt på trenersiden utenfor kubben, blant annet som mentor for satsende dameløpere og i klubbtreningssamarbeid for å skape et bredere treningsmiljø.  Nå bidrar hun også som ressursperson i jenteprosjektet.


 

At klubben hennes, Freidig, mottok prisen som Årets tur-o arrangør begrunnes ved at de er områdets største tur-o arrangør i sitt 50 års jubileum som tur-o arrangør.

 

Etter at de har tatt et grep, doblet salget av konvolutter under et arrangement, samt totalt økt salg av turer på nett og stabilt salg av konvolutter siste årene.

 

 

Bruker turorientering som rekrutteringsarena, blant annet kan skoler benytte klubbens tur-o-poster til undervisning.