Prisdryss under Kompetansehelga!

18.11.2017 Norges Orienteringsforbund

Til sammen fem verdige prisvinnere fikk velfortjent oppmerksomhet på Gardermoen lørdag.

 

Pernille Ibsen Leirvåg sammen med generalsekretær i Norges Orienteringsforbund, Lasse Arnesen.

 

Under Årets Kompetansehelg for Norsk Orientering på Gardermoen var det i siste del av programmet lørdag kveld satt av noen minutter for velfortjent heder til dem som har stått opp og gjort noe virkelig bra i løpet av 2017-sesongen.

Til sammen ble det delt ut fem priser under denne hyggelige seansen.

Wing OK fra Trondheim fikk prisen som Årets tur-o arrangør blant annet med bakgrunn i at de er innovative i sitt tur-o opplegg, har høye ambisjoner og god tilgjengelighet for sitt tur-o tilbud.

- Vi bygger nedenfra, og har et godt samarbeid med skolene og kommunen i vårt rekrutteringsarbeid. På sikt får vi se om det blir noe seniorvirksomhet, sa Terje Linløkken i Østmarka OK.

(fortsetter under bildet)

unnamed file

Østmarka OK ble verdige vinnere av Rekrutteringsprisen 2017.

Han mottok rekrutteringsprisen på vegne av Østmarka OK, som har jobbet målbevisst med rekrutteringsarbeid gjennom flere år. Dette har bidratt sterk vekst i medlemstallet.

Sterk vekst i medlemstallet har i aller høyeste grad også vinneren av Årets «Gaselle».

Dette er en ny pris som er lansert inneværende år for å hedre klubbene som vokser mest i Norsk Orientering. Klubbene som åpner opp for nye i alle aldre, og gir oss inspirerende eksempler på inkluderende klubbarbeid.

- Jeg er bare så utrolig stolt over denne prisen, strålte Pernille Ibsen Leirvåg som fikk gleden av å ta imot prisen for årets «Gaselle».

Den danske dama har – sammen med en håndfull andre - bygget opp Velledalen IL o-gruppa helt fra bunnen i et område uten o-kart. Dette har gitt en vekst i medlemstall fra 0 ved utgangen av 2015 til 92 medlemmer ved utgangen av 2016.

Et eksempel til etterfølgelse, og flere gode eksempler på solid vekst vil en se når Norsk Orientering fremover skal presentere gasellelista med de 10 klubbene med høyest prosentvis vekst i aktive medlemmer siste år.

Årets trener er langt ifra «ny av året». Eva Jurenikova har gjort en solid jobb som klubbtrener i Halden SK helt fra hun ble ansatt tilbake i 2013. Målrettet har hun jobbet med en klar treningsfilosofi – hvor hun har bygget på kvalitet i hver trening både fysisk og teknisk har hun bidratt til vekst i orienteringsidretten.

Det bør også nevnes at hun er – og har vært – tidlig ute i bruk av ny teknologi.

Årets forbilde er kanskje den prisen som er gjevest å få med seg hjem fra denne type anledninger.

Årets forbilde i Norsk Orientering Marianne Andersen fra Kristiansand OK hadde dessverre ikke muligheten til å være fysisk tilstede, men via «videolink» fra landslagssamling i Østfold kunne hun likevel takke for utmerkelsen.

En velfortjent utmerkelse til en person og idrettsutøver som virkelig står frem som et sant forbilde.

Fra internasjonal stjerne i 2010 har hun vært via kategorien «ikke-fungerende-utøver» til VM-sølvvinner inneværende år, samtidig som hun evner å se dem rundt seg i klubb-, krets- og landslagsmiljø – og på denne måten bidra til beste for alle.

 

Kompetansehelga til Norsk Orientering fortsetter søndag med ytterligere faglig program.