Positive sprintresultat og offensive unggutter gleder

09.10.2018 Pressemelding

Verdenscupfinalen i Tsjekkia ga ekstreme utfordringer.


Kasper Fosser kunne smile etter verdenscupfinalen i Tsjekkia.

 

 

- Vi gjør den beste individuelle sprintkonkurransen – som lag – denne sesongen under «knock out» sprinten i innledningen av verdenscupfinalen. Med en løper i finalen og til sammen fire løpere i semifinalene. Det er bra, sier landslagssjef Jørgen Rostrup på utfordring om å oppsummere verdenscupen.Andrine Benjaminsen endte – som kjent – opp som beste norske med 5. plass, mens både Kristine Fjellanger, Øystein Kvaal Østerbø og Jon Aukrust Osmoen tok seg til semifinale.


Men det ble en tøff innledning for det norske sammenlagthåpet, Olav Lundanes:


- At han ble disket var synd for mulighetene i sammendraget, men det er slikt som skjer.

 


Det som skjedde videre i den avsluttende verdenscuprunden var at Norge løp inn til 4. plass på sprintstafetten, og med Sverige foran på resultatlisten ble en skjøvet ned fra 2.- til 3. plass i verdenscupsammendraget i stafett:

 


- Målet var å forsvare 2. plassen sammenlagt, bak Sveits, men det glapp, og det er litt skuffende. Samtidig som 3. plassen sammenlagt viser at vi har gjort en del gode stafetter – og da ikke bare gutta, som har gjort reint bord på skogsstafettene i løpet av sesongen.Ellers noterte Rostrup seg en del gode etappetider fra verdenscupdebutantene:

 


- Både Kasper Fosser og Einar Melsom er offensive på sprintstafetten, og får betalt i både gode opplevelser og gode etappetider.

 

- Kasper (Fosser) løper også bra både på mellomdistansen og på den avsluttende sprinten. Det er selvfølgelig fortsatt en del å gå på, men når en tar i betraktningen at han fortsatt har et år igjen i juniorklassen, må en kunne si at det er bra.

 


- I tillegg viser Kamilla (Olaussen) på mellomdistansen at hun hører hjemme i verdenstoppen når det handler om skogsorientering i en konkurranse hvor mange av de andre norske løperne ikke klarte å rettferdiggjøre seg selv.

 


- Det var rett og slett en type orientering, med krevende sandsteinsklipper, som våre utøvere ikke behersket.

 


Det er også krevende å hevde seg i toppen gjennom en lang verdenscupsesong;- Med det verdenscupprogrammet som er denne sesongen må en nesten gjøre prioriteringer om verdenscupen sammenlagt er noe en kan satse på. Olav (Lundanes) gjør et ærlig forsøk, men dessverre lykkes han ikke helt og ender som 3. mann.

 


- Når det gjelder de andre norske, sliter vi litt med del med skader på våre beste løpere, noe som gjør at velger å sende en tropp som får smake på det internasjonale nivået under verdenscupfinalen.- Det har gikk blandet erfaringer gjennom disse konkurransedagene.- Men jeg er sikker på at vi vil få betalt for de investeringene vi ar gjort i løpernes erfaringsbank, selv om en ikke nødvendigvis kan lese det direkte av resultatlistene – verken i verdenscupen sammenlagt eller enkeltløpene i Tsjekkia.