På tur med «WODY» i O-Norge!

17.04.2018 Ivar Haugen

Maskoten til Verdens o-dag bidrar til blest om o-idretten – ønsker dere besøk?

 

 

I forbindelse med Verdens o-dag 2018 den 23. mai har maskoten til World Orienteering Day reist ut på Norgesturne for å promotere Verdens o-dag. Maskoten – med navnet Wody (etter engelske forkortelsen av Verdens o-dag WOD) – skal i tiden fram til Verdens o-dag befinne seg på ulike steder rundt i O-Norge der en skal promotere arrangementet.

Da VM i orientering i 2019 finner sted i Østfold, var det naturlig at turneen startet i nettopp Østfold.

Og i helgen var WODY innom arena for å heie frem løperne under Norwegian Spring på lørdag, før turen gikk videre til karttegningskurset for ungdom i regi av Finn Fram i Østfold og Østfold orienteringskrets etter løpet.

Her var det 15 engasjerte og ivrige ungdommer som i løpet av 4 og en halv time fikk lære mer om karttegning og synfaring av orienteringskart. I tiden fremover vil ungdommene selv få prøve å tegne skolegårdskart til Grunnskolene i Østfold. 

Nå i tiden fram til uka med verdens o-dag vil WODY befinne seg på ulike steder rundt i O-Norge og vi ønsker bilder og noen ord om planer for verdens o-dag fra rundt omkring i Norge. 

Neste stopp for Wody blir i Vestfold.  

Sammen med WODY følger også en T-trøye og en headnecker som kan brukes i forbindelse med bildetaking. Dette skal følge WODY på turen rundt i O-Norge.   

 

Om dere ønsker besøk av maskoten, kontakt Norges Orienteringsforbund:    

Lene Kinneberg, lene.kinneberg@orientering.no

 

Informasjon om Verdens o-dag:

Norsk Orientering: http://www.orientering.no/laering/verdens-o-dag/
 

Direkte til WOD siden: http://worldorienteeringday.com/

 

Her ser vi maskoten i aksjon under Norwegian Spring:

 

unnamed file