OsloTrippelen med natt-NM og Norgescup

15.09.2021 Pressemelding

3-løp siste helg i september med både NM og Norgescupfinale i Oslo.

 

 

Helgen 24. - 26. september ligger det an til en variert og spennende løpshelg i Oslo. Lillomarka OL og IL Koll kan by på nattorientering, sprint og til slutt en mellomdistanse som går i nesten ubenyttet terreng de siste 20 år.

- Vi lager litt ekstra spenning rundt disse tre dagene, og deler ut hele 25.000 kroner i pengepremie til de som har best sammenlagt-plasseringer i herre- og dameklassen etter tre løp, sier Kolls løpsleder Odd Arne Lian.

Vinneren får 5000 kroner, men også de neste fem på lista får en god slant som treningsstipend.

Lavest plassiffer etter tre løp avgjør.
 

Arrangørene er godt i rute med planleggingen. Men det ble en smule dramatikk for et par uker siden. Saken var den at Tyrvings hovedtrener, Ivar Lundanes, ville gi sine løpere god spesialtrening i forkant av natt-NM – men endte opp med å legge klubbens trening inn i sperret terreng for mesterskapet.


En ulykkelig trener oppdaget tabben og sendte straks en melding til arrangøren om den fatale glippen. Via Strava var det også andre som merket seg at klubbens løpere hadde vært på bærtur. Men saken løste seg da det aktuelle området ikke lenger var aktuelt å benytte under NM.


Så nå er området frigjort i terrengsperringen, og det blir lagt ut en treningsløype der som alle kan benytte.

- Det viser viktigheten av at løpere på dette nivået setter seg inn i det som finnes av terrengsperringer for hovedarrangementer, sier Lillomarkas løpsleder Vidar Benjaminsen. Denne gangen ble det en lykkelig utgang, og det var 3-4 Tyrving-gutter som var lettet over at de fortsatt kan delta i NM.


Løypeleggerne forteller om flotte forhold i skogen. Det blir meget varierte utfordringer i løpet av helgen. Stein Blomseth er løypelegger for natt-NM, og melder om at alle postbukkene nå er ute i skogen, og finpussen på kartet gjøres.

- Det er individuell start, og løypene er reale og veldig varierte. Her må man beherske både rett på løping, finorientering og veivalgsproblematikk, forteller han.


Natt-NM arrangøren planlegger for øvrig live TV-sending med studio, kameraer i skogen, intervjuer og GPS-tracking.

Produsent er Huldra Film, og programleder blir Jens Olav Kløverud. Så her bør man benke seg foran pc’en og finne frem popkornet på fredagskvelden.


Kjell-Erik Kristiansen – som var speaker på VM i Østfold i 2019 - er arenaspeaker lørdag og søndag.

Han har vært speaker på hundrevis av VM og OL i ulike idretter. Men en idrett står ham nærmest, og det er orienteringsidretten.

(fortsetter under bildet)

Bilde løypeleggere Lillomarka (2)-600.jpg

Natt-løypelegger Stein Blomseth (til venstre) og Mathias Benjaminsen, som har ansvar for løypene til Norgescupfinale/Gromløpet, har det meste under kontroll et par uker før det braker løs med natt-NM i Lillomarka.


På lørdagens sprint på Kringsjå er Audun Bjerkreim Nilsen og Jarl Magnus Berge løypeleggere. Der benyttes også områder som sjeldent har vært benyttet tidligere.

- Det er vårt første oppdrag som løypeleggere på dette nivået – og vi har brukt tid på å få løypene utfordrende og gode, men nå er vi veldig fornøyde forteller de to.


(fortsetter under bildet)

Bilde løypeleggere IL Koll-600.jpg

Spente løypeleggere for Oslo-Trippelen. Audun Bjerkreim Nilsen (til høyre) og Jarl Magnus Berge, som er sprintløypeleggere på IL Koll sitt første større arrangement på flere tiår.Løpene lørdag og søndag har både Norgescup-status, samt Trimtex-Cup status i Akershus og Oslo o-krets og åpne klasser for alle i Kringsjåsprinten og Gromløpet.

På søndagen er det duket for finaler i begge cupene, og sammenlagtvinnerne skal kåres. Det tradisjonelle Gromløpet arrangeres for 41. gang og avslutter løpshelgen.

Løypelegger Mathias Benjaminsen forteller om et nesten ubrukt terreng.

- Vi har kartlagt Røverkollen på nytt, og det er over 20 år siden sist. Så de fleste løperne vil møte et nesten nytt terreng med et helt nytt kart. Samlingsplass både fredag og søndag er Lillomarka Arena, så noe gjenbruk av gammelt terreng vil bli. Night Hawk 2019 ble blant annet arrangert herfra. Men jeg tror nok knapt deltagerne vil ense dette, og de må ha fullt fokus på sitt eget løp helt inn til mål, avslutter han.

 

 

Påmelding til løpene i Eventor.

Frist for NM og Norgescup-løpene er 16. september, mens fristen for alle andre klasser er 20. september.