O-boka 2020: «Favner bredere enn noensinne!»

19.10.2020 Pressemelding

Årets O-bok er i salg allerede nå!

 

Visst kommer O-boka, og den er like tykk som tidligere år. Visst er det også ei litt annerledes bok selv om det også i 2020 har vært mange konkurranser. O-boka favner bredere enn noensinne. 

 

O-boka har vært med Kasper Fosser på vann-trening. Han forteller også om sitt forhold til sjokolade og sovetider.

(fortsetter under bildet)

Oppslag Kasper Fosser-600.jpgAnne Margrethe Hausken avslører hvordan det ble bråstopp for satsingen.

NM-dronningen Andrine Benjaminsen forteller om forberedelser til o-løp og hvordan være best når det gjelder.

Møt Audun Heimdal på bar - den suverene norgescupvinneren og norgesmesteren på lang og sprintstafett bor annerledes enn de fleste toppidrettsutøvere.


Avtroppende landslagssjef Jørgen Rostrups familie følges, om ikke fra tidenes morgen, så flere hundre år tilbake i tid.

Påtroppende toppidrettsleder Hanne Staffs røtter med motstandskamp og alle kompassene i skogen er også av det som beskrives grundig av ordkunstneren Helge Bovim. Over 11 sider fortelles historien om et av hovedstadens største lag. 


I den 18. utgaven er det ekstra vekt på distriktene og kart.

Har du hørt om stedet med 70–80 bosatte som igjen har fått en aktiv o-gruppe?

Vet du hvor O-festivalen ble arrangert i 2020?

Og i hvilken krets øker KM-deltakelsen?

I et annet fylke har det ikke vært så mange på et vanlig o-løp siden 1980-tallet som det var høsten 2020?

Lettløpt terreng finnes også i Vestfold.


Det skjer mye positivt på mange steder. O-boka vil være med og spre optimisme, glede og entusiasme.


I arbeidet med den 18. utgaven av O-boka har det igjen vært dyktig innsats fra mange. Vi er takknemlig for all hjelp med distrikts-rapportene samt alle klubber som velvilligst har bidratt med kart. Uten denne hjelpen er det ikke mulig å gi ut O-boka.


Som vanlig er det bred dekning av alle nasjonale mesterskap for både ungdom, juniorer, seniorer og veteraner. Hedmarkingen som vant junior-NM for 66 år siden var i år tilbake i det samme terrenget på Veteranmesterskapet. Fortsatt er det snert i frasparket.

(fortsetter under bildet)

Oppslag Hovedløpet-600.jpg


Boka er på 232 sider innbundet. 60 kart og 600 bilder. Prisen er uendret fra året før. Den er 450 kroner. For to eller flere bøker til samme adresse tas det ikke noe for porto.


Boka kan enkelt bestilles ved å gå inn på hjemmesiden www.o-boka.no pluss at den også vil være å få kjøpt i mange klubber. Kan også bestilles via e-post erik.borg@gmail.com.


O-boka er et samlerobjekt for alle som er opptatt av o-idretten. Den er en naturlig del av enhver orienterers boksamling. Boka utkommer årlig. Første utgave kom i 2003.

 
O-boka er ført i pennen av frilansjournalist Erik Borg med god hjelp fra bidragsytere over hele landet. Den tidligere skiorienterings-verdensmesteren Vidar Benjaminsen har stått for layout og er ansvarlig for alle kart.

 

Oppslag Fjelløpet Vinje-600.jpg