Ny landslagstrener i ski-o: «Får vi inn litt mer kvalitet, blir det veldig bra!»

24.06.2022 Pressemelding

Christian Hohl ansettes som landslagstrener – Bjørnar Kvåle trer inn i en administrativ rolle.


Over: Christian Hohl blir ny landslagstrener i ski-o.

 

- Det er motiverende når en velger å ansette en landslagstrener i ski-o med en større stillingsprosent, sier Christian Hohl.


Han forteller hva som fikk ham til «å gå for» jobben som landslagstrener i skiorientering.

Og sveitseren som har bodd i Norge siden 2003, tiltrer i nettopp i denne rollen i begynnelsen av august.

Den tidligere eliteløperen i ski-o er ingen novise i rollen med ansvar for det norske ski-o landslaget.

Han har hatt samme engasjement i 2 års tid fra 2016 – 2018:


- Da var jeg ansatt i 15 – 20 prosent, dermed ble det bare organisering av samlinger og reiser til verdenscup. I den perioden savnet jeg oppfølgningsdelen, som jeg ikke fikk tid til.
 

Med en større stillingsbrøk i landslagstrenerrollen åpner det seg større muligheter.


Og når en legger til at Hohl– med unntak av et lite år – har vært tett på ski-o landslaget også siden 2018, blir det ikke noen lang «innkjøringsfase» seinest under vinterens VM var han med som leder:


- Jeg kan gå rett inn operativt, selv om jeg ikke kjenner dagens utøvere like godt som «den gamle gjengen».

«Den gamle gjengen» som Hohl refererer til er gutta med Lars Moholdt i spissen, nå er det en «ny vind» i norsk ski-o:

- Det som skiller seg mest fra tidligere er at nå satser nesten alle på 2 sesonger, både orientering og skiorientering, noe jeg synes er veldig spennende.

Om han går inn som personlig trener for landslagsløperne blir litt opp til hver enkelt:


- Når det gjelder utøverne som allerede har en trener, trenger ikke jeg «blande meg inn». Men det er sikkert også andre som trenger mer oppfølgning enn de har i dag.


I første rekke handler det nå for Christian Hohl og Bjørnar Kvåle – som ansettes i en administrativ rolle for ski-o parallelt med Hohl – om å sette sammen planen for det som kommer:


- Vi får sette oss ned og lage et opplegg som gir en god helhet for utøverne.

Hva er målet for vinteren?

- Et godt spørsmål, sier Hohl innledningsvis – og fortsetter:


- Det langsiktige målet er – som det står i utlysningsteksten – at vi skal være det beste landslaget i ski-o i verden.

- Skal vi lykkes med det, må vi jobbe best. Den siste tiden har de beste norske ski-o løperne vært gode, og tatt mange medaljer.

- Mitt mål er å hjelpe de nest beste, slik at også de kan komme opp på et nivå hvor de har kapasitet til å kjempe om pallplasser internasjonalt.


For å komme dit skal han jobbe tett sammen med nevnte Kvåle – som også starter i sin jobb med det administrative i begynnelsen av august – i organisering av samlinger.


- Jeg ønsker å få tett kontakt med utøverne, både på samlinger og i hverdagen, slik at vi får forankret og har felles forståelse om hva som skal til for å satse på ski-o. De må ha eierskap til det vi jobber med og tro på det.


Både tro og motivasjon er på plass hos den nye norske landslagstreneren:

- Jeg har vært med litt også i det siste, og det er ingen tvil om at det er mange utøvere med stort potensial. I tillegg er det flere som har løftet seg den siste tiden.

- Fortsetter det slik, samtidig som vi får inn mer kvalitet, kan det bli veldig bra.


Første pekepinn på hvordan det blir for det nye ski-o teamet med Christian Hohl som landslagstrener og Bjørnar Kvåle i en administrativ rolle får vi når vi kommer til vinteren, med EM og verdenscup som de største høydepunktene.

Første VM i landslagstrenerrollen er enda en vinter borte for Hohl, men kjenner vi både han og Kvåle rett har de allerede begynt å skisse på samlings- og konkurranseopplegg for å optimalisere for Norges beste ski-o løpere de kommende sesongene.

 

Som tidligere nevnt er det først i starten av august duoen Christian Hohl og Bjørnar Kvåle starter formelt i sine roller som henholdsvis landslagstrener og administrativ ansvarlig i ski-o.