- Moro at prestasjonene mine blir lagt merke til

08.11.2018 Pressemelding

Olav Lundanes kåret til «Årets o-løper 2018».

 

  

- Det er alltid moro å motta priser, sa Olav Lundanes.


- Og at jeg blir tildelt utmerkelsen for «Årets o-løper» etter en sesong med høyt nivå og mange sterke prestasjoner i Norsk Orientering, er ekstra hyggelig, fortsatte han.

 


Lundanes ble overrasket med det synlige beviset og utmerkelsen som «Årets o-løper 2018» under denne ukes landslagssamling i Østfold.

 


Etter VM-gull, 2 EM-gull, 3. plass i verdenscupen sammenlagt, ble Lundanes stemt frem av sportsjournalistene som vinner i kåringen av «Årets o-løper».

 

 

- Fint å se at prestasjonene mine blir lagt merke til.

 

Men som Lundanes også nevner; det har vært mye å glede seg for i Norsk Orientering under sesongen som akkurat er lagt til historien, blant annet VM-gull til Eskil Kinneberg og VM-gull i stafett, samt også dobbelt junior VM-gull til Kasper Fosser (individuelt og stafett) i tillegg til de allerede nevnte prestasjonene signert Lundanes selv.
 


For de sistnevnte fikk altså en ulastelig ikledd Lundanes med landslagstøy - på en snarvisitt innom fellesovernattingen under landslagssamlingen – det synlige beviset på hederen.

 

På grunn av nylig familieforøkelse, ny hverdag og bleieskift, har Lundanes noe friere tøyler under samlingen denne uken.


Øktene gjør han unna, men han bor hjemme i Halden sammen med nyfødte Jacob - som er Lundanes’ og samboer Ida Marie Næss Bjørguls sin førstefødte.


- Det går greit, men det er en annen hverdag, smiler Lundanes.

 

Karen som fyller 30 år seinere denne uken har også hatt mye å smile av under VM-langdistanse de siste årene, etter 3 seire på rad.

 

Målet før hjemme-VM i Østfold i 2019 er ny seier på favorittdistansen, og da ligger ikke den nybakte faren på latsiden

 

Selv om det – som nevnt - er tilnærmet frie tøyler, med tanke på at det er viktig også å bidra på hjemmebane, er han med på brorparten av øktene, og alle med høy intensitet.

 

Den neste av dem kommer torsdag når det handler om en noe forkortet langdistanse med startliste, fullverdig konkurranse og relevant terreng.