Mesterskap til å smile av!

16.07.2017 Ivar Haugen

To stafettmedaljer i avslutningen toppet et godt norsk junior-VM.

 

De norske gullgutta hadde god grunn til å smile i går.

 

- For en dag. To stafettmedaljer – med ett gull til gutta for første gang på 7 år - er perfekt avslutning for meg og Sverre Waaler Kaas som juniorlandslagstrenere, sa Torben Wendler etter at Marie Olaussen hadde løpt det norske jentelaget inn til junior-VMs 3 norske medalje under mesterskapets aller siste øvelse.

- At vi har begge de to guttelagene i teten halvveis ut på sisteetappe, og når jentene følger opp med den løpingen de gjør under sin stafett etterpå, er det bare til å la seg imponere av løperne, fortsatte Wendler.

Med tre under årets junior-VM gjør at Norge ett stafettgull bedre enn i Sveits i fjor – hvor det ble 2 bronsemedaljer til det norske laget.

- Det har vi all grunn til å være fornøyd med totalt sett, oppsummerer Wendler.

- På stafettene ser vi at Norge har 12 løpere som alle kan være med og prestere på et høyt internasjonalt juniornivå. Noe vi fikk en forsmak på også under langdistansen.

- At det «bare» ble tre medaljer er samtidig litt «stang ut» - selv om det er et noe forslitt utrykk å bruke – for vi er nære mer.

Da sikter Wendler fremfor alt til at Victoria Hæstad Bjørnstad var bare sekunder bak bronsen på mellomdistansen.

Samtidig var det femteplasser både til Audun Heimdal og Marie Olaussen på langdistansen. Hvor også nevnte Bjørnstad var 6. best.

- Men de skal også være sulten videre, og ha noe å jobbe mot i fortsettelsen, påpeker Wendler.

 

For nettopp Torben Wendler og Sverre Waaler Kaas går ferden nå – etter alle solemerker - også videre etter til sammen fem år og fem junior-VM med ansvar for det norske laget.

Avslutningen ble dermed solfylt – bokstavelig talt - i Särkänperä, noen mil utenfor Tampere - med to stafettmedaljer.

For tre av medaljørene går veien videre i seniorklassen, mens Kasper Fosser, Elias Jonsson og Victoria Hæstad Bjørnstad kan se frem til nye muligheter i junior-VM i Ungarn ett år frem i tid.