- Mange som er interessert i NM-gull

11.09.2018 Norges Orienteringsforbund

Marianne Andersen fikk med seg 2 gull fra NM-uka i fjor, men forventer hard kamp om seieren på Vegårshei.

 

Maianne Andersen vant begge de individuelle NM-gullene i Halden i fjor, men forventer tøff kamp om seieren i år.

 

 

- Jeg toppet formen til VM, og med NM-uka er fem uker seinere kan jeg ikke stole på at formen holder seg hele veien. Jeg må legge inn noe trening også mellom slagene, innleder Marianne Andersen.

 

For det er hevet over tvil at NM-uka på Vegårshei – som innledes med langdistanse på torsdag – er et av målene hvor landslagsløperen ønsker å være i slag.

 

- Etter verdenscupen i Halden ble det et par skikkelig rolige dager, før jeg la inn noen gode økter i helgen.

 

- Blant annet en hardøkt på Vegårshei. Og det føltes bra.

 

Veteranen i det norske VM-laget skynder seg å legge til at hun legger lite i følelsen under hardøkter.

 

Uansett kan hun ikke snakkes seg bort fra gode resultater – som det har blitt noen av den siste tiden med både 4.- og 5. plass under verdenscupen i Halden:

 

- Under verdenscupen i Halden fikk jeg gode bekreftelser, er hennes eget ordvalg.

 

Det må en også kunne si om NM-uka i samme område for et år tilbake, hvor løperen fra Kristiansand OK kunne reise tilbake til Sørlandshovedstaden med gull fra både lang- og mellomdistanse:

 

- Jeg håper selvfølgelig å kunne kjempe om gullet på begge distanser også i år. Men er samtidig fullstendig klar over at det er andre som også er interessert i å gå til topps, sier jenta som helt klart foretretter å prate i prestasjon, før hun fortsetter:

 

- Kamilla (Olaussen) er i bra form om dagen. Andrine (Benjaminsen) er nok veldig motivert for å vise seg frem etter sykdomsperioden som satt henne ut under verdenscupen. Og Silje (Ekroll Jahren) har også vært god i hele år.

 

- Men jeg må innrømme at jeg blir skuffet om jeg kommer hjem fra NM-uka helt uten medaljer, selv om jeg ikke regner med å ta 2 gull også i år.

 

 

Da er lista også lagt før det som på mange måter må regnes som årets nasjonale høydepunkt, NM-uka:

 

- For at jeg skal være fornøyd med NM, må jeg først og fremst gjennomføre gode løp. Så må jeg være så ærlig å si at jeg blir skuffet om jeg kommer hjem helt uten medalje.

 

Marianne Andersens jakt på medaljer kan du følge live via linken nedenfor, der finner du også linken til NM-uka:

 

NM-live

 

NM-uka på Vegårshei