Magisk Trollnatt for 450 deltagere!

01.11.2015 Norges Orienteringsforbund

- Et tilbud på barnas premisser

 

 

Spenningen lyste av barn og bråkjekke ungdommer i det de strømmet ut i skogene ved Sørli torsdag kveld!

 

Hele 450 personer deltok når Nittedal o-lag for 2. gang arrangerte Trollnatta! 

 

-  Vi var litt forberedt på at deltagelsen kunne bli høy etter fjorårets suksess, men dette slår alle forventinger, sier primus motor for arrangementet Bjørnar Valstad.

 

- Deltagelsen overgikk våre mest optimistiske anslag, og vi måtte endre litt på startrutinene for lose folk ut i løypa raskt nok. Heldigvis er både barn og unger utrolig tålmodige og nyter høstkvelden ved bålet før det blir deres tur til å starte.

 

Hva tror du er årsaken til at barn og voksne strømmer til Trollnatta?

- Det er nok noe magisk og spennende med kombinasjonen natt, skog, lommelykt og forventninger om at det er NOE som er skummelt bak neste sving. Halloween har tatt fullstendig av i Norge, og tidspunktet for et arrangement med navnet Trollnatt er nok veldig riktig.  

 

- Vi har hørt om barn som har flyttet bursdager og idrettslag som har avlyst treningen for at barna skal delta på Trollnatta. Det tyder på at vi har truffet med et tilbud som er på barnas premisser.

 

- Vi tror også at foreldre og besteforeldre setter pris på et så uformelt arrangement. Barn og foreldre har en hektisk hverdag. Kanskje passer det med en slik kveld uten for mange regler og rammer Kun morsom aktivitet og sosialt samvær rundt et brennende bålet i høstnatten?  

 

(fortsetter under bildet)

 

unnamed file

 

Hvorfor arrangerer dere Trollnatta, er poenget å rekruttere nye orienteringsløpere?

- Nei det er ikke hovedmålet med arrangementet. Målet med arrangementet er å skape aktivitet og samtidig gi barna sterke varige minner ved aktivitet i friluft.

 

- Vi ønsker at flest mulig skal få oppleve hvor morsomt og spennende det er å bruke skogen som arena for lek og aktivitet.

 

- Nittedal vokser med ekspressfart og vårt bidrag er å skape felleskap basert på idrett og aktivt friluftsliv. Trollnatta skal være et lavterskel uhøytidelig og morsomt arrangement som hele familien bare kan nyte! Men selvsagt, vi tror at slike arrangement er positivt for orienteringsidrettens anseelse i bygda og at noen flere kommer og prøver seg til våren når orienteringstreningene starter opp.

 

(fortsetter under bildet)

 

unnamed file

 

Er det samme løypa hvert år?

- Nei. Litt av poenget er at det skal være uforutsigbart. Både løype og momenter underveis er endret fra fjoråret. Vi ser at vi bør gjøre noen justeringer i opplegger neste år, da årets oppmøte langt på vei sprengte kapasiteten i den 1,5 km lange skogsløypa.

 

- Vi har noen ideer på lur, så vi skal nok takle det om det mot formodning skulle være flere som skulle la seg friste til neste år!

 

(fortsetter under bildet)

 

unnamed file

 

 

Rett og slett fantastisk!

- Dette er bare helt fantastisk, var meldingen fra foreldre og barn i området rundt badedammen på Sørli Vi er rett og slett imponert hva arrangøren har fått til! Det er lagt ned mye arbeid for at barna våre skal få en flott kveld. Takk til Nittedal o-lag for det!

 

- Det er jo en slags tjuvstart på Halloween i en litt norsk innpakning som vi virkelig setter pris på.  Vi har møtt både skogstroll, skjelletter og selveste skogsheksa!  

 

- Hun var litt skummel med en gang, men så gikk det opp for oss at hun bare var snill sier en samstemt jentegjeng i 2009 årgang!

 

(fortsetter under bildet)

 

unnamed file

 

 

 Også natt-orientering på programmet!

- Som o-klubb kan vi ikke samle så mange uten å gi et tilbud om å prøve ekte nattorientering, sier Tore Bredalen fra Nittedal o-lag.

 

- Nattorientering er den ultimate orienteringstest og er både krevende og utrolig morsomt. At 70 personer tok en eller flere løyper og det er rett og slett overraskende bra!

 

- Barn helt ned i 8 års alder forsvant til skogs og kom smilende tilbake! Mestring kart og kompass i nattemørket er tydeligvis svært morsomt når løypene er godt tilpasset målgruppen.

 

Etter bare to år har Trollnatta blitt så stor og populær at det er vanskelig å se for seg at dette ikke skal bli en tradisjon i regi av Nittedal o-lag. Spør du barna er det ingen tvil. Det MÅ bli Trollnatt i 2016 også!

 

 

unnamed file

 

 

unnamed file

 

unnamed file