Lundanes med formbeskjed i Sverige

15.04.2018 Norges Orienteringsforbund

Løp inn til 2. plass under Swedish League i Skåne.


Olav Lundanes løp inn til 2. plass under dagens EM-uttaksløp over mellomdistanse for de svenske løperne i Skåne.

 

- Jeg er fornøyd med løpet, sier Olav Lundanes.

Han prater om dagens mellomdistanse under de svenske EM-uttaksløpene i Skåne.

- Jeg har gjort få feil, og selv om det i dag kanskje er litt langt opp til Jonas Leandersson – føler jeg at begge de to løpene her nede har vært steg i riktig retning for min del.

Alt er relativt, og når Lundanes synes det er «langt opp» til dagens vinner, er det snakk om 30-tallet sekunder i konkurransen hvor verdensmesteren på langdistanse altså løp inn som andremann.

I går hadde også den sterke nordmannen et godt løp på gang, men etter sykdom de par siste ukene ble det litt tøft mot slutten av en halvannen times langdistanse:

- Jeg ledet etter en times løping, men ble trøtt mot slutten, er Lundanes’ egne ord.

Det endte til slutt med 8. plass for Lundanes, som måtte stå over de norske EM-uttaksløpene for en uke tilbake på grunn av den nevnte sykdommen.

Men etter to gode gjennomkjøringer mot den svenske eliten denne helgen, er han igjen på rett vei mot vårens store mål, EM i Sveits.

- Jeg løper minst en konkurranse under «Finnish Spring» kommende helg, deretter blir det 10mila med min finske klubb om to uker, sier han om veien mot mesterskapet i starten av mai.

EM-historien forteller om et mesterskap tilbake i 2012 i Sverige hvor Lundanes var det store navnet, og kunne reise hjem med to individuelle gullmedaljer.

Med et bratt sveitsisk terreng i vente under årets mesterskap, kan forholdene ligge til rette for noe liknende i år:

- Fremdeles er det nesten en måned til langdistansen under EM, og med tanke på det er jeg nå i rute, sier Lundanes og smiler med tanke på jubeldagene i mai tilbake i 2012 – uten at han på noen måte lover gjentakelse av gulljubelen fra den gang.

I dag kunne han i hvert fall smile for en bekreftelse på at han er på vei mot god vårform.

En annen som også er i form om dagen er Magne Dæhli. Halden-løpere fulgte opp gårsdagens 3. plass med 5. plass i dag, med bare 13 små sekunder opp til pallen.

Eskil Kinneberg – som ble nummer 9 i går – løp i dag inn til 7. plass.