Lanserer ny stafett: «Målet er å gi alle en 10mila-følelse!»

05.03.2021 Ivar Haugen

Bækkelagets SK tilbyr et etterlengtet stafettprodukt første helg i mai.
 

- Målet er å gi alle en 10mila, eller Jukola, følelse første helgen i mai, sier Anders Storbråten i Bækkelagets SK.Og når svenske 10mila er avlyst første helgen i mai, benytter Oslo-klubben «hullet» i terminlisten:

 

- Tanken er å by alle et etterlengtet stafettprodukt i Norge, i tillegg til en “åpning” av orientering i Norge i 2021. 


Stedet er Sørmarka utenfor Oslo, og en ser til de nevnte stafettene i Sverige og Finland med tanke på oppsett eller modell:


- Vi har fått mange tilbakemeldinger fra klubber og løpere som vi har tatt med i diskusjonen rundt format, samt at det er jo mye diskusjoner om hvordan damestafetten i Tiomila skal se ut i framtiden. Vi ønsker å gi damestafetten 100% fokus, og da mener vi at den må gå på eget tidspunkt på dagtid. Noe jeg håper faller i smak hos dameløperne. 

 

Det innebærer et oppsett med følgende stafetter første helgen i mai:

Jentestafett: opptil 16 år med 3 etapper (lørdag formiddag)
Guttestafett: opptil 16 år med 3 etapper (lørdag formiddag/tidlig ettermiddag)
Damestafetten - 4 etapper (lørdag ettermiddag)
Herrestafetten - 7 etapper (lørdag kveld-søndag morgen)

Veteranstafett for herre og damer er også på planen (utgangspunktet her er samme tidspunkter som herre- og damestafetten)

 

- Lenge vurderte vi å ha 5 etapper og 10 etapper – for henholdsvis damer og herrer, men flere klubber vil ha problemer med på stille lag med et slikt oppsett. Dermed har vi landet på et «Jukolaformat». Men klubber må gjerne samarbeide, slik at det blir flere lag til start.


Og slik verden er i dag med covid-19 og smittevernregler som endres hver uke er det ikke sikkert om det faktisk kan la seg gjennomføre med en stafett første helgen i mai.

 

Men en håper at det skal la seg gjøre.

 

Arrangementet er lagt inn i Eventor: her


Påmeldingen vil ikke bli åpnet før det er på det rene hvilke regler som faktisk gjelder for arrangement og smittevern.