Klart for ny cup i Østfold!

18.11.2021 Pressemelding

Klubbene i Østfold går sammen om en ny løpsserie.

 

 

 

Til helga starter nyskapningen Østfold Vintercup opp i Halden. Det er klubbene i Østfold som går sammen om en ny løpsserie i vinterhalvåret, og løpene er selvfølgelig åpne for alle som ønsker å delta.
 

Innbydelse


Vintercupen skulle egentlig blitt arrangert for første gang i fjor, men på grunn av Covid 19 ble løpene gjort om til uformelle treningsløp og «Ukas løyper».

Derfor knytter det seg ekstra spenning til cupen i vinter. Det er også tradisjonelt lite snø i Østfold om vinteren, og det er mange klubber og løpere utenfor fylket som legger vintertreningene sine hit.

Derfor er det forventet god deltakelse fra klubber også utenfor Østfold.

 

Det er planlagt seks konkurranser i løpet av vinteren, og det hele starter med løp i Halden søndag i forbindelse med samling i regi av kretsen.

Den nye løpsserien legger til rette for både elite og bredde, men opplegget planlegges som konkurransestandard.

I planlegginga hos klubbene i Østfold har blant andre tidligere verdensmester Emil Wingstedt fra Halden Skiklubb og tidligere landslagstrener og toppløper Birgitte Husebye fra Fredrikstad Skiklubb vært sentrale.

– Det er veldig gledelig at vi har fått til dette tilbudet for både barn, unge, elite og veteraner. Dette kan bli en fin konkurransetrening under vinteren. Ikke minst kan cupen bli en sosial arena for å møte kretsens løpere i tillegg til løpere utenfor Østfold. Selv om det er uformelle løp, er målsettingen at serien får høy prestisje blant eliten, men det er også like viktig at vi får mange herlige ungdoms- og veterandueller, sier Wingstedt.

 

Det legges opp til sammenlagtresultater i ungdoms- og seniorklassene med premiering.

Det er fra den populære klubbhytta til Halden Skiklubb, Høiås, at cupen får sin premiere søndag.

Deretter fortsetter cupen med løp i Sarpsborg, Moss, Indre Østfold, Fredrikstad og med avslutning i Halden i mars.

– Det blir flott for løperne å møtes i vinter. Målsettingen er at løperne får god matching på tvers av mange klubber i forskjellig terreng, mener Birgitte Husebye.

 

I forbindelse med Fokusløpene i Covid-19-tiden i våres i Østfold ble det arrangert digitale møter for ungdommen med blant annet løpsgjennomgang i etterkant av løpene.

Dette tilbudet ble godt mottatt, og vintercupen vil fortsette med det samme tilbudet. Her får ungdommen verdifull skolering i ulike tema.

– Det er mye bra kompetanse i klubbene i Østfold, og vi i kretsen er utrolig godt fornøyd med at vi sammen klarer å få på plass en slik spennende løpsserie etter suksessen med Fokusløpene, forteller Ida Katrine Børstad Thoresen i Østfold Orienteringskrets.