Klare sprintseire etter gode løp på Beitostølen!

11.08.2017 Ivar Haugen

Hjelseth, Vik, Holt, Haavengen, Jonsson og Baklid best i dagens Hovedløp.

 

De tre medaljevinnerne i D14 under dagens Hovedløp samlet på pallen.

- Det har var nesten perfekt løp av meg i dag. Jeg har bare rotet litt inn mot sistepost, sa Pia Young Vik etter å ha løpt inn til seier i yngste jenteklasse under dagens Hovedløp over sprintdistansen.

Jenta fra Nydalens SK har da også beskrevet gjennomføringen til de fleste av dagens vinnere. Hun var selv nesten halvannet minutt foran andre jente, Mille Vasshaug Jægtvik, i sin klasse. Mari Eidsmo ble nummer 3 i jenter 14 år.

- Målet var å unngå feil, og jeg har samme målsetning i morgen, smilte dagens vinner i D 14, og da er konkurrentene advart foran morgendagen.

(fortsetter under bildet)

unnamed file

De kjappeste gutta i H14 jubler for medaljer.

 

Hos de jevngamle gutta var klubbkamerat Teodor Mo Hjelseth best:

- Jeg hadde mål om å unngå tidstap, og er fornøyd med å klare det, sa gutten som kom rett fra seier under Night Hawk stafetten til ny seier på Beitostølen i dag.

Tidlig startende Tobias Mathisen satte standarden i klassen, men måtte til slutt se at Teodor var 16 sekunder bedre. Hans Urset var tre små sekunder bak Tobias igjen, og dermed fikk unggutten fra Tromsø med seg bronse fra sin første Hovedløpsdeltakelse i dagens jevneste klasse.

 

(fortsetter under bildet)

unnamed file

Gutta i H15 jubler for pallplasser i Hovedløpet.

 

For hos gutta som er året eldre distanserte Mikkel Holt fra Freidig det øvrige feltet med 40-tallet sekunder:

- Det var veldig artig å vinne, sa trønderen, med trykk på veldig.

Og at det var artig er egentlig ganske forståelig etter at han var 10 små sekunder fra medalje under sprinten på Hovedløpet i fjor.

- Nå har jeg nådd målet med Hovedløpet. I morgen kan jeg bare senke skuldrene, smilte Mikkel som vant foran Ådne Skjærstein og Trym Nergård Rønning.

(fortsetter under bildet)

unnamed file

De tre beste i D15 under dagens sprint.

 

Der Mikkel løftet seg fra 5. plass i fjor til seier i år tok Åsne Haavengen steget fra 2.- til 1. plass på sprinten under Hovedløpet:

- Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte meg uten feil i dag, smilte jenta fra Kongsberg.

Og når hun er nesten feilfri var det godt nok til å holde unna både for Oda Scheele og Frida Haugskott på de to neste plassene.

(fortsetter under bildet)

unnamed file

Nydalens SK «tapetserte» pallen i H16, og da deler en også på den største kransen!

 

En som har noe å leve opp til er Isak Jonsson, og etter at storebror Elias har tatt både junior-VM gull og sammenlagtseier i O-ringen i sommer var det i dag yngste bla’ Jonsson som skulle få skinne:

- Det er klart at vi har en liten intern kamp oss imellom, og nå er vi likt i Hovedløpseire. Men jeg har en sjanse igjen, smilte dagens kjappeste i H16.

Men det er ikke bare i familien det er en intern kamp. Det er det jammen også i Nydalens SK – som tapetserte pallen i dag. Isaks klubbkamerater, Lars Young Vik og Halvor Tørnqvist Halden, var nærmest han i dag.

- Nå er det bare å stille om til o-teknikken for fjellterreng, så er det samme taktikk som gjelder i morgen, hilste dagens mann i eldste gutteklasse.

(fortsetter under bildet)

unnamed file

De beste jentene i eldste klasse.

 

I eldste jenteklasse handlet det om en jente, Jenny Baklid.

Med seier i dag er hun fortsatt ubeseiret i Hovedløpet – både i orientering og skiorientering.

- I år var målet egentlig å gjøre det bra på O-ringen, men når det gikk dårlig var dette moro, smilte jenta fra Konnerud og la til at dagens gjennomføring var tilnærmet perfekt.

Dagens vinnere hadde altså alle lite å utsette på dagens gjennomføring, og når Jenny Baklid er tilnærmet feilfri blir det differanser bakover. I dag var det drøye minuttet ned til Tuva Aas Stræte og Malin Hauge på de to neste plassene.

 

I morgen handler det om langdistanse fra samme arena, men med start betydelig høyere enn mål. Dermed kan en se for seg at det er muligheter for å la beina gå, så gjelder det bare at o-teknikken er med på notene.

 

Resultater:

Fullstendige resultater