Klar til å ta sats mot en ny sesong!

14.11.2017 Ivar Haugen

Basisøvelser i bunnen for en solid kropp inn i 2018-sesongen.


 

Fysioterapeut Yngve Myhre var et godt eksempel til etterfølgelse under dagens basisøkt på Toppidrettssenteret.

 

Etter farvel med de fleste fra «Next generation» - sprint mandag kveld var tirsdag formiddag på Olympiatoppen viet basisøkt ved de to fysioterapeutene til landslaget Yngve Myhre og Anders Vien.

«Next genereation» - skog og A-gruppa fikk da en innføring i hvordan en bør jobbe for å holde kroppen sterk og skadefri gjennom vintermånedene.

- Det er viktig at dere her jobber med «buken», slik at dere ikke faller sammen i kroppen, var en av de kyndige rådene fra Myhre der han gikk mellom motiverte landslagsløpere i treningsrommet på Toppidrettssenteret.

Både de stabiliserende musklene i overkroppen og den mer løpsspesifikke muskulaturen i ankler, legg og hamstring fikk sin omgang med «drill».

En rutine de med noen år på baken etter hvert har lært seg og kjenne, men de ferskeste seniorene har kanskje ennå ikke dette på sin treningsplan gjennom uka.

- Dette er viktige øvelser å få på plass, slik at en gjør dem minst et par ganger i uken. Både som forebygging, men også som generell styrke, sa landslagssjef Jørgen Rostrup.

Med bakgrunn i dette ble hele dagens treningsøkt filmet for at en skal kunne legge dette ut på hjemmesiden til orienteringsforbundet.

- Vi håper denne «øvelsesbanken» kan inspirere trenere og utøvere rundt omkring i o-Norge til å ta slike øvelser på alvor før det oppstår skader, sier landslagssjefen som også har sin profesjonsutdannelse som fysioterapeut.

 

Instruksjonsvideo og beskrivelse av øvelsene som landslagssjefen refererer til vil bli lagt ut på orientering.no i løpet av denne eller neste uke.

Nedenfor ser en løperne i gang med noen av basisøvelsene.

 

 

unnamed file