Kampen om Skagerak 2022!

21.09.2022 Pressemelding

Regionkonkurranse mellom nord- og midt Jylland, Agder og Rogaland.

 

Over og under: Stor stemning!

 

307711890_3438943139660153_1718989376062273442_n (1)-600.jpg

 

16. - 18. september inviterte Sandefjord OK til en regionkonkurranse mellom nord- og midt Jylland, Agder og Rogaland, Vestfold og Telemark. Dette var et ungdomsarrangement for aldersgruppen 13-16 år. Konseptet var at regionene samlet poeng ut fra plassering og antall deltakere i de tre løpene som var med i konkurransen. Ca. 80 ungdommer inklusive ledere var med, og det var overnatting på Mosserød skole. 

 

Første løp var en nattsprint i boligfeltet Mosserød. Kartet var synfart av Helge Gisholt etter ny sprintnorm til denne konkurransen. Gabriel Gjone, 16 år, var løypelegger. Han ønsket å lage en løype med flere veivalg-alternativer og lyktes med det. Thore Kornmo var kontrollør. 

 

Lørdag tok alle deltakerne buss til DNT hytta Heiasetra, som var samlingsplassen denne dagen. Løpet denne dagen var langdistanse, løypelegger Sturle Furland. Kartet var nytegnet av Jon Ringdal til denne konkurransen. Et realt skogsterreng, et flott o-terreng med god fremkommelighet ventet deltakerne der. Et uvant terreng for våre danske venner, men de var likevel veldig godt fornøyde etter turen i skogen.

Kampen_om_Skagerak.png

 

Lørdag kveld ble ungdommene delt inn i grupper på tvers av kretser og alder. De fikk ulike oppgaver og utfordringer de skulle løse sammen. Nye bekjentskaper ble gjort, drakter ble byttet.

Søndag var det skogssprint på Mokollen, i gangavstand fra Mosserød barneskole. Knut Ivar Johansen var løypelegger og kartet ble resynfart av Helge Gisholt til denne konkurransen. Terrenget besto stort sett av åpen lettløpt skog. Vi arrangerte samtidig et publikumsløp med et tilbud til alle aldersgrupper.

Etter at alle resultatene var telt opp, ble det klart at Telemark og Vestfold vant konkurransen.

Et vellykket arrangement, strålende høstvær, fornøyde deltakere, - dette gav mersmak, og det er allerede bestemt at neste års «Kampen om Skagerrak» skal arrangeres 22.-24. september et sted i regionen Agder og Rogaland. Året etter blir det i Danmark.