Juniorlandslagssamling i Danmark: «Vi drar ned for å trene bra og få god matching mot seniorene!»

12.05.2022 Ivar Haugen

En snau uke med trening av god kvalitet for det norske juniorlandslaget på Jylland.

 

Over: Pia Young vik viste solid form under 10mila forrige helg. Kommende helg skal hun – og resten av juniorlandslaget -prøve seg i konkurranse mot seniorene på VM-uttaksløpene i sprint.

 

- Vi kommer til å ha to skogsøkter, mens resten blir sprinttrening, sier juniorlandslagstrener Håvard Haga når han ser frem mot samlingen med juniorlandslaget i Danmark.


De innleder med en skogsøkt i ettermiddag. Det blir også en skogsøkt i morgen ettermiddag, mens resten av samlingen – som varer til mandag – handler om sprintorientering:

 

- En av grunnene til at vi drar ned til Danmark med juniorlandslaget disse dagene er å få læring av løpene som går i helgen.


Da prater en om den som for seniorene er VM-uttaksløp lørdag og søndag.

 

- Det blir helt sikkert gode sprintkonkurranser, med god matching.


- Samtidig er det også bra å få noe trening i kontinentalt terreng i skogen.


Selv om de nevnte konkurransene er VM-uttak for seniorene, har juniorlandslagstreneren er avslappet tilnærming til konkurransene:


- Juniorene er der for å lære. Det blir nyttige erfaringer for resten av karrieren.


Juniorer er lærevillige, men ambisjonene er det også lite å si på. Så når startnummer kommer på og matchingen er god, er det vanskelig – for ikke å si umulig – å holde dem tilbake:


- Jeg tror de kan bite godt fra seg under løpene. Vi er der for å lære, men håper selvfølgelig å prestere under konkurransene.

- Det blir spennende.

 

I tillegg til juniorlandslagstrener Håvard Haga er også Vera Melkild og Marianne Dæhli med som ledere på denne samlingen.

 


Mer informasjon om de nevnte VM-uttaksløpene ser du: her og her