Jenteprosjekt med Hausken Nordberg og «Guttas Aften» med Osmoen

18.03.2017 Ivar Haugen

Kjønnsdelt lørdag på Camp Norway.

 

Jon Aukrust Osmoen forteller om hvordan "Den moderne o-løper" må balansere på en knivsegg under mellomdistanseløping i kontinentalt terreng.

 

 

For å opprettholde kontinuitet i forbundets Jenteprosjekt var det i dag lagt inn som en del av Camp Norway.

Her fikk Anne Margrethe Hausken Nordberg taletid under foredrag – utelukkende for jentene - etter lunsj, før det var delt trening for jenter og gutter.

Deretter var det foredrag for gutta etter middag.  

- Dette er guttas aften. Og her skal Jon Aukrust Osmoen ha et foredrag fullt med testosteron, innledet Camp Norway-general, Eivind Tonna, med smil om munnen.

Smil om munnen og glimt i øyet har også aftenens foredragsholder, Jon Aukrust Osmoen, som pratet over temaet «Den moderne o-løper».

- Dere lurer sikkert på hva som skjuler seg bak en slik tittel, og det er ikke at en er moteriktig kledd. «En moderne o-løper» er i mine øyne en o-løper som behersker alle distanser og underlag, var ordvalget til Osmoen i starten.

Med «hele den norske herreeliten» i salen var han freidig nok til å eksemplifisere med sveitsere som Matthias Kyburz og Daniel Hubmann - for å gi et bilde på den moderne o-løper.

Deretter dro han linjene videre til seg selv og egne opplevelser internasjonalt de siste sesongene i verdenscup og EM, krydret med treningseksempler fra egen hverdag.

Osmoen la også inn noen frempek på hva som skal til for at han skal løfte seg ytterligere mot målet om å bli «Den moderne o-løper» i egen person.

Avslutningsvis benyttet han sjansen til å reklamere for neste Camp Norway-samling, som går i hans barndomsskoger i Nord-Østerdalen.

- I følge Olav Lundanes blir det for få hardøkter på et år, men i Nord Østerdalen – som er et dalføre – kan du trene høyhastighet orientering i nedoverbakke, uten at det sliter for mye på kroppen, sa Osmoen med et glis.

Han la imidlertid til at han håper at det for egen del blir VM-start i stedet for Camp Norway når vi kommer til slutten av juni.

På veien mot potensiell VM-deltakelse har han sitt livsmotto – som han avsluttet med:

«Det du anser som dine begrensninger kan være grunnen til at nettopp du lykkes.»

Så får vi se om det er Osmoen eller kanskje noen av tilhørerne som lykkes best i 2017.


Hausken Nordbergs foredrag for jentene handlet om selvtillit. Det var en lukket seanse for jenter, men det har kommet artikkelforfatteren for øret at «det var veldig bra».

Etter sigende pratet den rutinerte veteranen i foredragsform – med unntak av en kort seanse hvor tilhørerne ble utfordret til diskusjon med sidemannen, eller kvinnen i dette tilfellet.

Presentasjonen til Osmoen ser du: her


I morgen avsluttes Camp Norway i Skåne med hardøkt over langdistanse med individuell start.