- Jeg kan gi meg selv godkjent

06.12.2018 Ivar Haugen

Lundanes og Andersen med solide gjennomføringer under dagens konkurransetrening på landslagssamlingen i Østfold.


Olav Lundanes fant lite å utsette på dagens gjennomføring av mellomdistansen som innledet treningsdagen under landslagssamlingen i Østfold.

 

 

- Gjennomføringen i dag var veldig bra, sier Olav Lundanes etter å ha gjort unna dagens første økt under landslagets VM-samling i Østfold.- Og det var også målet, legger verdensmesteren på langdistanse til med en antydning av ettertrykk.

 

For selv om kalenderen viser desember, temperaturen så vidt holder seg over frysepunktet og morgentåken knapt stiger over det som er igjen av tretopper etter at grunneieren har foretatt noen massive inngrep i form av nyhogst på det som for anledningen er start, mål og arena under hardøkten til landslaget – er det hevet over enhver tvil at det er alvor når startliste, GPS-tracking og kamp mot landslagskollegaer står på samlingsplanen.


Og nevnte Lundanes var på jakt etter den gode følelsen på «Knatterudfjellet» i dag:

 

- Vi har hatt god kvalitet på en del treninger i Halden også den siste tiden, men da har min gjennomføring vært under enhver kritikk.

 

- Derfor var målet i dag å gjøre et god gjennomført løp, uten store feil.

 

- Jeg klarer også dette, med unntak av et par mindre unøyaktigheter i starten. Og er godt fornøyd.

 

Med en fornøyd Lundanes i mål, blir det fort store marginer nedover på listene, så også i dag.
 

- Godt å se at Olav (Lundanes) lykkes etter at det har «lugget» litt i det siste. Fremfor alt er det han – blant herrene som har lyktes veldig bra, kommenterer landslagssjef Jørgen Rostrup.

(fortsetter under bildet)

DSC_0154-470.jpg

Marianne Andersen var kjappest av jentene i dag.

Hos jentene var ikke eneren like klar, men Marianne Andersen – som var kjappeste jente – hadde heller ikke så mye å utsette på sin gjennomføring:

 

- Jeg er bra fornøyd, sier hun selv.

 

- Det var en stabil gjennomføring, hvor største tidstapet var at jeg måtte stramme skolissen da den gikk opp. Ellers glir jeg litt ut av kurs ved et par anledninger, men ikke noen store tidstap, fortsetter sølvmedaljøren fra VM mellomdistanse i 2017.

 

I dag holdt altså gjennomføringen til seier i kamp mot resten av landslagsløperne, med «eneste» skjønnhetsfeil i form av slurv med skolissene ved inngangen til økten.


Men likevel var ikke veteranen som før 2019-sesongen er ny i Fredrikstad SK sin drakt «upresset» i desemberkulden:
 

- Det er vanskelig å bedømme farten min i dag, annet enn at jeg følte det gikk litt tungt i starten. Men strekktidene forteller at det var jevnt mellom meg, Kamilla (Olaussen) og Andrine (Benjaminsen) der alle løp uten tidstap. Og da er det vel ganske jevnt mellom oss, konstaterer Andersen.


Noe en også kan se av resultatlisten, hvor nevnte Benjaminsen bare var halvminuttet bak Andersen i mål, mens storesøster Olaussen la igjen noen minutter på en post, og dermed måtte se de to lagvenninnene fra VM-stafetten noe foran seg i dag.


Men det viktigste kommer i august i 2019, og om en løfter blikket dit er Andersen positiv:

 
- Dagens terreng er litt annerledes enn tradisjonelt Østfoldterreng, med noe mer graps. Men for min del gikk det i hvert fall ikke feil retning, sier hun beskjedent og fortsetter:


- En solid gjennomføring i VM-relevant terreng er alltid positivt, men «endelig» status vil jeg ikke gjøre opp før etter langdistansen lørdag.


Da snakker hun om hardøkten som venter to dager frem i tid, og en kan si hva en vil om desember, trening og lenge til sesong.

 

Når klokken går hentes konkurranseinstinktet frem:


- Jeg visste at Kamilla Olaussen gikk ut noen minutter bak meg i dag, dermed lå det litt i bakhodet. Men samtidig er det såpass tidlig i treningssesongen at jeg tenker mer prosess og utvikling enn akkurat konkurransen oss imellom, sier Andersen om tankene rundt hardøkt i VM-relevant terreng:


- Når vi kommer nærmere våren blir det nok mer VM som står i hodet mitt under de viktige øktene i Østfold, fortsetter hun.


Uansett tok både Andersen og resten av løpergruppen et nyttig steg på veien under dagens hardøkt:
 

- Jeg må kunne gi meg selv godkjent, smiler Andersen som altså var best av jentene etter en drøy halvtime med konkurransetrening på «knatterudfjellet» i dag.

 


Så vil tiden vise om det norske laget får godkjent når vi kommer til VM-dagene i midten av august 2019.