- Jeg har fått godt tak på terrenget i Estland

18.04.2017 Ivar Haugen

Kinneberg med gode svar og positive opplevelser etter VM-samling i påska.

 

Eskil Kinneberg har fått gode svar - både fysisk og teknisk - etter VM-saminga i påsken.

 

- Jeg har allerede fått godt tak på terrenget i Estland. Vi var der på en samling i fjor høst, og etter denne uka «sitter det» enda bedre, rapporterer Eskil Kinneberg etter påskesamlingen med landslaget i VM-landet.

Godt tak på terrenget og «kontroll på» konkurrentene må en vel også kunne si etter terrengtest og stafettøkt med fullverdig konkurranse i VM-relevant terreng.

- Jeg er godt fornøyd med både terrengtesten og stafettøkta, sier Eskil selv og kan samtidig også fortelle at sistnevnte ga mer ennn bare fortløping, solid bekreftelse og styrket selvtillit.

- Jeg fikk en pinne i foten på stafettøkten. Det var ikke veldig alvorlig, men jeg tok et par rolige dager – og bare jogget en del av søndagens langdistanse – for å være på den sikre siden.

- Uansett skulle jeg ikke løpt hele langdistansen etter en vinter med en del skadeproblem og redusert treningsbelastning.

En mer fornuftig - eller kynisk om du vil - utgave av junior-VM vinneren fra 2012 er kanskje det som skal til for å gi senior-VM suksess.

- Det er lov å håpe, smiler løperen fra IFK Göteborg og legger til:

- Jeg har i hvert fall tatt et par rolige dager.

Før den tid har han fått trygghet i VM-terrenget.

 - Jeg føler at det passer meg bra. Det er ganske fysisk, med en del «graps», og ikke noe drømmeterreng - hvor en vil løpe langtur. Men jeg trives med det som «konkurranseterreng».

Konkurransen blir knallhard når kalenderen viser juli, arenaen er VM og Eskil skal ut av trivsel og komfortsone for å jakte suksess i de estiske skoger.

- Jeg løper for medalje på VM, sier han selv på direkte spørsmål om målsetning.

- Etter mye skader i vinter har jeg vært litt usikker på hvor jeg står, men nå ser det bra ut, fortsetter den sterke og offensive karen f ra Gjerdrum.

24-åringen legger heller ikke skjul på at han sikter seg inn på det som er av skogsdistanser under mesterskapet.

Før den tid handler det imidlertid om et historisk 10mila på hjemmebane i Göteborg for Eskil og hans lagkamerater i IFK Göteborg.

- Jeg bruker muligens kommende helgs Swedish League som oppkjøring mot 10mila. Men jeg kommer ikke til å løpe SM-natt, for det blir ikke noe nattløping for min del under 10mila.

Hvilken etappe skal du løpe?
- Jeg har vært skadet i vinter, og ikke løpt så mye som jeg skulle ønsket, dermed kan sisteetappe bli litt i lengste laget. I tillegg har Fredrik Bakkman vist god form i det siste, noe som kan gjøre han til et godt valg på sisteetappe, sier Eskil og fortsetter:

- Det er ikke helt bestemt. Men jeg løper en av etappene fra 7 – 10.

Selv om vinnerne fr 2 år tilbake ikke kommuniserer etappefordelingen, er det ingen tvil om målsetningen etter spurtnederlag og andreplass i fjor.

- Vi går for seier når det er hjemmebane og alt!

 

Deretter fortsetter Eskil arbeidet med å få hjemmefølelsen også i det estiske terrenget, med mål VM-suksess til sommeren.