- Jeg går for medaljer

23.01.2018 Norges Orienteringsforbund

Moholdt i spissen for sterkt norsk lag til EM i skiorientering!


Lars Hol Moholdt kunne juble for to seire på Lygna i helga, nå er spørsmålet om det blir mer jubel for Moholdt - og de norske fargene når vi kommer til EM i Bulgaria om halvannen uke.

 

Norges Orienteringsforbund har etter helgens NM-langdistanse i skiorientering på Lygna tatt ut laget til EM i skiorientering i Velingrad i Bulgaria fra 3. – 8. februar.

Troppen består totalt av 9 utøvere, fordelt på 3 damer og 6 herrer – hvor en av dameløperne utelukkende deltar på stafetten på mesterskapets siste dag.

- Jeg går for medaljer – og da aller helst gull – under EM, sier en offensiv Lars Hol Moholdt.

Moholdt gikk søndag inn til sin 3. Kongepokal da han vant NM-langdistanse på Lygna i suveren stil. Men samtidig la VM-vinneren fra 3 år tilbake ikke skjul på at dette bare var et steg på veien mot sesongens hovedmål:

- Denne sesongen er det EM og verdenscupen sammenlagt som virkelig gjelder. Ambisjonene er å kjempe i toppen begge steder, og da samtidig være i posisjon til å gå helt til topps.

For å øke sjansene til nettopp dette under EM, benytter Moholdt – sammen med landslagskollegaene – løypenettet fra NM på Lygna til trening frem til avreise mot Bulgaria og EM.

- Vi drar til Bulgaria torsdag 25. januar. Det handler om å optimalisere forberedelsene, sier nestoren i det norske laget.

Med konkurranser oppe i høyden er det godt å få en drøy uke til akklimatisering før mesterskapet drar i gang med sprint lørdag 3. februar.

Deretter går det slag i slag med 5 konkurranser på 6 dager, før det hele avsluttes med stafett torsdag 8. februar.

 

Hjemmesiden til arrangementet

Program for mesterskapet:
Lørdag 3. februar – sprint
Søndag 4. februar – sprintstafett
Mandag 5. februar – langdistanse
Onsdag 7. februar – mellomdistanse
Torsdag 8. februar - stafett


Norges lag til ski-o EM:
 

Damer:
Evine Westli Andersen, Løten OL
Audhild Bakken Rognstad, Emblem IL (stafett damer)
Anna Ulvensøen, NTNUI

Herrer:
Audun Heimdal, Konnerud IL
Bjørnar Kvåle, Hadeland OL
Jørgen Madslien, NTNUI
Lars Hol Moholdt, Wing OK
Øyvind Watterdal, Hadeland OL
Øyvind Wiggen, Byåsen IL