- Jeg følte meg veldig komfortabel

12.07.2018 Ivar Haugen

9 av 12 norske juniorløpere videre til finalen på junior-VM mellomdistanse.

 

Håvard Eidsmo tok seg trygt videre fra dagens kvalifisering til morgendagens finale under junior-VM.

 

- Jeg løp som det var en stafettetappe, og følte meg veldig komfortabel, sa Eirik Langedal Breivik etter å ha løpt inn til ledertid i guttas heat 1 fra et tidlig startnummer i formiddag.


Tiden til Eirik holdt seg hele dagen, og løperen fra Nydalens SK kunne dra tilbake til den norske leiren med heatseier, selvtillit og sein start i morgendagens finale – sammen med svett konkurransetøy – i bagasjen.


Det samme – altså sein start i morgendagens A-finale og selvtillit – var også utbyttet for 8 av Eiriks lagkamerater og venninner i det norske laget.


Kasper Fosser, Elias Jonsson, Håvard Eidsmo og Einar Melsom blant gutta.

 

Og Victoria Hæstad Bjørnstad, Ragne Wiklund, Ragnhild Eide og Tilla Farnes Hennum i jenteklassen, løp alle kontrollert og bra, og kan dermed kvittere ut en billett til morgendagens A-finale over mellomdistanse.

 

Dessverre lyktes ikke Lukas Liland, Jenny Baklid og Malin Sandstad med det samme, og blir dermed å se i B-finalen i morgen.

 

- Målet var å få alle de norske løperne med videre til A-finalen. Men terrenget er krevende, og det ble jevnere enn vi kanskje hadde trodd på forhånd. Det er mange nasjoner som har jobbet bra, og forberedt seg seriøst mot dette, og da lykkes ikke vi helt, oppsummerer Eivind Tonna.

 

Den norske laglederen har uansett mye å se frem mot under de to avsluttende dagene av junior-VM i ungarske Kecskemét, med mellomdistanse finale i morgen og stafetter på lørdag.