- Jeg er helt klart motivert til å gjøre jobben

10.12.2018 Ivar Haugen

VM er målet og Østfold er stedet – noe landslagsløperne tar konsekvensen av.Paul Sirum og landslagssjef Jørgen Rostrup diskuterer vei- og trasévalg.

 

- Jeg følte meg såpass bra i kroppen at jeg løp hele løypen, men det var ganske rolig, sier Marianne Andersen etter å ha satt fullverdig punktum for VM-samlingen med landslaget i Østfold.

 

Drøye 2 timer med orientering i realt skogsterreng «krydret» med et tynt snødekke på Kjerringåsen står det respekt av.- Etter at jeg var litt tung på hardøkten lørdag, var det overraskende at kroppen var så bra i dag. Men slik er det gjerne på denne tiden av året. Det kan variere veldig fra dag til dag og økt til økt.Noe det har blitt mye av for landslaget de siste dagene, og hardøkten Andersen henviser til var fellesstart over langdistanse.

 

- Jeg løp kontrollert - uten å hente frem det aller siste. Og ikke som en tradisjonell stafettøkt med fokus på kampen mellom løperne, sier hun selv om de tre sløyfene og til sammen mer enn 9 kilometer med orientering for damene.

 

- Jeg hadde jevn fart hele veien, så får jeg heller hente frem stafett- og fellesstartegenskapene når det nærmer seg sesongen.

 

Når vi nå skriver desember velger Andersen også å holde igjen på antallet økter i terreng og på kart, med bare en av sorten hver dag under landslagssamlingen.


- Det handler mest om totalen akkurat nå. I perioder kan jeg også løpe to ganger om dagen, men gjerne ikke på rappen.

 

En gjenstridig hamstring - som Andersen har slitt med siden seinsommeren - er bakgrunnen til det.


- Dette er siste uke hvor jeg kjører tre økter med spesifikk styrke for å holde hamstring i sjakk.


Dermed ble ukens og søndagens siste økt viet treningsstudio og opptrening av hamstring.

 

Likevel har ikke veteranen - som i høst byttet klubb til Fredrikstad SK - gjort sitt siste i Østfoldterreng på denne siden av nyttår.


- I og med at forholdene er såpass bra - med lite snø i terrenget - tar jeg nok en langhelg i Østfold også om en liten uke.

 

Om ikke hånden full, så blir det da tredje helg på rappen i Østfold for Andersen.


- Jeg har helt klart Østfoldfokus, smiler hun og tenker på VM.


 

For at VM også skal bli noe å dra på smilebåndet av, er det allerede lagt inn i treningsplanen at det skal bli minst to langhelger i VM - fylket både i januar og februar.

(fortsetter under bildet)

DSC_0309 (2)-600.jpg

Marianne Andersen har blikket festet på VM i august.
 

Samme filosofi har Frol-løper Paul Sirum:

 

- Jeg satser på noen turer til Østfold både i januar og februar, istemmer karen som vant NM - mellomdistanse i fjor høst.


 

Nå jakter han VM-plass i Østfold i august:


- Det er håp, sier han med glimt i øyet, og fortsetter:


- Selv om det lugger litt teknisk og er variabelt fysisk akkurat nå, er jeg motivert til å få kontinuitet i treningen, og gjøre den jobben som trengs.

 


Det er hevet over enhver tvil at det ble gjort en god jobb av landslagsløperne fra onsdag til søndag.

 


Nå venter noen måneder uten landslagssamling, før en inntar Østfold igjen for ny VM - samling i mars.


 

Da handler utelukkende om løpere på A-gruppen.

 

(fortsetter under bildet)

DSC_0122 (2)-600.jpg

Paul Sirum forserer hogstfelt i Østfold.