Internasjonale junior-fighter under VM – uka i 2019!

09.11.2018 Pressemelding

To av konkurransene inngår i Norgescupen, og det er ventet stor internasjonal deltakelse.

 

Alt ligger til rette for herlige, internasjonale dueller for juniorene under VM 2019. To av publikumsløpene under VM-uken inngår i Norgescupen for juniorer, og under fredagens fellesstartkonkurranse får juniorene æren av å spurte i mål inne på VMs hovedarena.

 

- Det er morsomt om de norske juniorene får litt ekstra konkurranse av løpere fra andre land. Jeg vet at det jobbes godt mot Sverige for å få svensker til å komme og løpe og heie under VM-uken. Og det vil helt sikkert også komme juniorløpere fra en lang rekke andre nasjoner til start, sier fagansvarlig arrangement Jan Arild Johnsen i Norges Orienteringsforbund.

 

Sterke svensker
Sverige har en bredde på høyt nivå på juniorsiden som ingen andre nasjoner kan vise til. Men om de slår nordmennene i Norge, gjenstår å se. 
 

Norge har nemlig en rekke juniorløpere på verdensnivå, med regjerende juniorverdensmester Kasper Fosser i spissen.


Uansett: Parallelt med at verdens aller beste o-løpere kjemper om VM-medaljer i Østfold i august neste år, vil det garantert også bli innbitte fighter blant framtidens store internasjonale navn i orienteringssporten.

 

Nydelig terreng
Av konkurransene under VM-uken er det tirsdagens mellomdistanse, samt fellesstarten over langdistanse på fredagen som inngår i Norgesupen.

 

Disse konkurransene finner sted i henholdsvis det helt nydelige naboterrenget til VMs kvalik på mellomdistanse ved Knatterudfjellet i Sarpsborg, og fra VM-arenaen på Mørk, hvor VM-finale på mellomdistanse går.

 

Plass til alle
- Hvor mange juniorerer får delta i Norgescupklassene?


- Det blir fri påmelding, alle får delta.

- På fellesstarten fredag er det ingen begrensninger.

- På mellomdistansen tirsdag vil vi ved behov gå ned på startintervallet fra to til ett minutt. Med et startrom på fire timer åpner det for et startfelt på 240 løpere i alle de fire juniorklassene. Det vil være tilstrekkelig, mener Jan Arild Johnsen.


(fortsetter under bildet)

juniorer-1-600.jpg
Det blir fellesstart for juniorene under VM-uka 2019!


 
 

Håper på storinnrykk
- Vi ønsker alle at VM 2019 skal bli en stor og flott orienteringsfest. Derfor har Norges Orienteringsforbund bevisst lagt to Norgescupløp for junior inn i VM-uken. Håpet er at både juniorene og mange, mange andre skal være til stede i Østfold hele denne uken, sier Jan Arild Johnsen.
 

Det blir publikumsløp hver eneste dag, fra mandag til lørdag.


Og for de tre publikumsløpene ved VM-arenaen på Mørk er det nå avklart at det maksimalt blir 2 kilometer til start, på flatt og lettframkommelig underlag

 

juniorer-2-600.jpg