Intensivkurs i orientering for voksne!

19.04.2017 Norges Orienteringsforbund

Mulighet til å lære bruk av kart og kompass under Camp Oslofjord.

 

 

Norges Orienteringsforbund vil i samarbeid med Stokke IL arrangere intensivkurs i bruk av kart og kompass for voksne i alle aldre. Dette skjer i forbindelse med Camp Oslofjord , et orienterings-event for alle, som skal foregår på Oslofjord Conventioncenter, Melsomvik i Vestfold,  16.-18. juni.

Gi voksne en god og rask introduksjon i orientering
Mange klubber fokusere godt på rekruttering av barn og opplæring i kart og kompass for denne aldersgruppen. Voksne blir i større grad overlatt til seg selv når det gjelder å tilegne seg kunnskap og ferdigheter i å finne fram med kart og kompass.  Vi vet samtidig at det er stigende interesse blant voksne for å bruke naturen som både rekreasjon, tur- og treningsarena. Tradisjonell asfaltløping blir erstattet av sti og flere vil utforske terrenget. Lærer man seg bruk av kart og kompass blir opplevelsen i naturen og mosjonsturen mer variert og spennende og flere får lyst å prøve seg i o-løp.

Inviter en voksen nybegynner til Camp Oslofjord
Nå ønsker Orienteringsforbundet et større fokus på å gi voksne (fra 17 år og oppover) tilpasset nybegynnerkurs i kart og kompass. O-forbundet vil i løpet av året utvikle et kurskonsept med inspirasjon fra svensk modell som etter hvert vil tilbys klubbene.

I første omgang inviteres nå voksne i alle aldre til et intensivkurs på Camp Oslofjord. 
Kurset starter fredag ettermiddag 16. juni med innføring i basisferdigheter for å lese kart og bruke kompass.  Lørdag formiddag blir det mulighet for å prøve seg på enkel skogsorientering og om ettermiddagen kan man få prøve i enkel o-løype i Midtsommerløpet.

Opplæring og coaching foregår i mindre grupper med kyndig veiledning.  Det vil også være «lek og lær-o» for barn i alder 8-12 år og småtroll for de aller minste.         

I tillegg til mosjonskurset inviterer Stokke IL også til Midtsommerløpene lørdag og søndag 17.-18. juni og den populære Camp Stokke for 13-16 åringer.  

I år ønsker klubben å tilby alle et godt sted å bo under o-helgen og med kort avstand til de ulike arrangementene det blir på Oslofjord Conventioncenter.

 

Se all informasjon om Camp Oslofjord, mosjonskurs for voksne, de øvrige arrangementene og påmeldingsinfo via arrangementets hjemmeside: http://camposlofjord.com/

 

Se flyveren for arrangementene: her    

Camp Oslofjord  

FOR:

  • klubben som skal på tur

  • deg som vil lære orientering

  • deg som vil tilbringe en O-helg med familien

  • deg som vil tilbringe en O-helg sammen med O-venner

  • deg som vil inspirere naboen til å løpe orientering

  • deg som vil ha et sted å bo under Midtsommerløpene

 

VI TILBYR:

·Kurs i bruk av kart og kompass for voksne
·Orienteringsleker for barn 8 – 12 år
·Overnatting i moderne hytter med helpensjon
·Mulighet for treninger (orienteringposter/O-løyper på sprint- og skogskart)
·Hyggelige møtepunkter for alle