Innbydelse til årets O-idol er klar!

10.05.2019 Norges Orienteringsforbund

«Knock out-sprint» og fri påmelding når 16-åringene skal gjøre opp i Verdal til høsten.  

 


Fjorårets vinnere under O-idol, Oda Scheele og Tobias Alstad.

 

 

O-idol arrangeres i høst for 9. gang.

 

Men i år er det med ny vri, først av alt gjennom øvelsen – knock out -sprint. Og deretter gjennom at det er åpnet for at alle 16-åringer kan melde seg på for deltakelse.

 

 

- Årets O-idol konkurranse blir en knockout sprint. Dette fordi vi ser at det er viktig at med en ny øvelse på konkurranseprogrammet internasjonalt og nasjonalt er det viktig at norske løpere får testet det nye konkurranseprogrammet flest mulig ganger, og gjerne fra ung alder så de skaper seg erfaring i konkurransesammenheng, sier sportslig utviklingsansvarlig i Norges Orienteringsforbund, Eskil Sande Gullord og fortsetter:

 

- Allerede neste år vil det for årets 16-åringer bli delt ut NM medaljer i denne disiplinen, og da er det veldig smart for 16-åringene at de har fått testet en slik type sprint med gode løyper og bra matching tidligere.

 

- Her ønsker vi at flest mulig får erfaring, og åpner derfor for fri påmelding til knock out sprinten. Da er vi sikret god matching i både kvalifisering og alle heatene.

 

Dermed får alle Norges 16-åringer muligheten til å konkurrere på denne øvelsen parallelt med tidenes første NM i knock out – sprint i Verdal.

 

Og selv om det ikke er kamp om NM-medaljer for deltakerne i O-idol, er det mye å løpe om:
 

 

- Prestisjen med eller uten uttak mener jeg er like stor uansett. Premien er en «VM billett» til Danmark i 2020, og at man kan titulere seg med statusen O-idol vinner. Enten det er uttaksprosess eller ikke, må man nok trene godt fremover skal man hevde seg i O-idol til høsten.

 

Med «VM-billett» i premie - som Gullord uttaler – innebærer at de tre beste i hver klasse under O-idol får en reise til senior-VM i Danmark i 2020, hvor de får bli med «inn i» den norske troppen for å se hvordan det er under et senior-VM.

 

 

Men før den tid handler det altså om høstens O-idol i Verdal.

 

 

Fullstendig innbydelse ser du: her

 

Se også samleside for O-idol: her