- Høy kvalitet på gode kart i komplekst terreng

20.03.2019 Ivar Haugen

Intensiv samling for “Next Generation Sprint” i Italia.

 

Trond Einar Moen Pedersli er tilbake på beina etter et tretthetsbrudd tidligere i vinter, og er her avbildet i sitt rette element der han tripper opp noen trapper. Foto: ØKØ

 

 

- Det blir en intensiv periode nå for de som satser på sprint. Først med denne samlingen, hvor vi kombinerer treninger av høy kvalitet med konkurranser. Og deretter første «runde» av nyvinningen Sprintliga i Stavanger, innleder Eskil Gullord.

 

 

Han har med seg Next Generation Sprint til Italia og MOC, hvor de får prøvd seg på høyhastighets orientering på detaljerte kart i komplekse italienske bykjerner:

 

 

- Gode kart og komplekse «terreng», sammen med matching fra noen av de beste sprintløperne i verden, er bra.

 

Og de som kan nyte godt av dette denne uken er Anine Lome, Malin Sandstad, Håvard Eidsmo, Trond Einar Moen Pedersli, Kasper Fosser og Einar Melsom.

 

- Dessverre er det noe sykdom og skader, derfor er vi ikke fulltallig. Men utbyttet så langt er veldig bra.

 


For den norske kontingenten – som Gullord har ansvar for, sammen med sprinttrener i Next Generatio, Jan Fjærestad, startet det med doble økter fra tirsdag av, slik det fortsetter frem til det blir mer «konkurranser» fra fredag til søndag:

 

- Fokuset er hele veien på utvikling, og vi jobber også bra med analyse i etterkant av øktene.

 

- Selv om det er satt opp konkurranser til helgen, endrer ikke det vår tilnærming til oppgaven. Vi skal benytte de dagene vi er her nede best mulig, og vi kommer på ingen måte dra ned på treningen inn mot helgen.

 

  

Så blir det spennende å se om den gjengen som er på samling i Italia denne uken drar nytte av dette når Sprintligaen innledes i Stavanger om en drøy uke.