Hausken Nordberg og Sirum brukte NM-uka til å overta ledelsen i Sport8Norgescupen

11.09.2017 Norges Orienteringsforbund

Bjørnstad, Olaussen, Jonsson og Heimdal best i juniorklassene når bare finalehelga gjenstår.

 

Anne Margrethe Hausken Nordberg topper Sport8Norgescupen sammenlagt.

 

Etter NM-uka i Halden har veteranen Anne Margrethe Hausken Nordberg tatt over sammenlagtledelsen i Sport8Norgescupen sammenlagt i damenes seniorklasse.

Løperen fra Nydalens SK leder foran Maren Jansson Haverstad og Ingjerd Myhre når det bare gjenstår to konkurranser før en kan legge årets sesong i Sport8Norgescupen til historien.

(fortsetter under bildet)

 

unnamed file

 

Paul Sirum måtte gi tapt i kampen om NM-medalje i stafett søndag, men han kan vinne Sport8Norgescupen sammenlagt – både i H21 og U23- klassen.

 

Hos seniorherrene er Paul Sirum som leder Sport8Norgescupen sammenlagt. Karen som lørdag vant sin første individuelle NM-medalje i seniorklassen har fått med seg verdenscupdebut, en geit i premie under O-festivalen, og nå også sammenlagtledelse i Sport8Norgescupen.

Frol-løperen er til overmål sammenlagtleder både i senior- og U23- klassen før finalehelga i Orkanger i slutten av september.

Nærmest lysluggen fra Trøndelag i seniorklassen finner vi Håvard Haga – som ledet før NM-uka og Eirik Kamstrup Hovin – som med 3. plass sammenlagt må finne seg i å være hakket dårligere enn samboer Maren – som altså er 2. kvinne sammenlagt.

I yngste juniorklasse for jenter er ingen bedre enn Victoria Hæstad Bjørnstad – som har sikret seg sammenlagtseieren allerede før finalehelga.

Marie Olaussen leder sammenlagt I eldste juniorklasse for jenter.

Mens formsterke Elias Jonsson har overtatt sammenlagtledelsen i yngste juniorklasse for gutter etter to seire – og full poengpott - under NM-uka.

Audun Heimdal leder eldste juniorklasse for gutter sammenlagt når det gjenstår to konkurranser i Sport8Norgescup.


En annen NTNU- student - Sigrid Alexandersen – er sammenlagtleder i U23-klassen for jenter. «Stafettspesialisten» som har løpt NTNUI inn til to NM-sølv i stafett denne sesongen har altså samlet flest poeng i Sport8Norgescupen av ungjentene i seniorklassen.


Det gir plass på det norske verdenscuplaget til finalehelga i Sveits i månedsskiftet september-oktober, og om hun holder trøkket kan hun også sikre sammenlagtseieren på «hjemmebane» i Trøndelag 22.- og 23. september i Orkanger.

 

Se fullstendige resultater via linkene nedenfor:

 

Sport8Norgescup sammenlagt

 

Junior

Senior

U23