Hallan Steiwer med seier i Park World Tour

05.11.2019 Norges Orienteringsforbund

Best i Beijing Expo Park i dag.


De beste under dagens løp i Park World Tour. Foto: ØKØ

 

 

Gaute Hallan Steiwer begynner å få fart på beina og flyt i o-teknikken på kart i stor målestokk. Etter 4. plass under sesongens siste verdenscupløp, som var på sprintdistansen, for en uke tilbake og 2. plass under første løp i Park World Tour på lørdag, var løperen fra Fredrikstad SK i dag best når det handlet om sprintorientering i Beijing Expo Park.


- Jeg trente bra inn mot verdenscupen og er i god fysisk form. I tillegg fungerer det bra teknisk. Jeg er i flytsonen rett og slett, sier Hallan Seiwer selv som en forklaring på suksessen.

 

En suksess som i dag ga seier med 5 sekunder ned til Eduardo Gil Marcos. Jonathan Crickmore ble nummer 3.


Med opptur på tampen av 2019-sesongen, er det en motivert Hallan Steiwer som ser mot 2020-sesongen:

 

- Først og fremst er det verdenscupen individuelt som er målet. Og jeg er fullstendig klar over at nivået der er høyere enn under disse løpene i Park World Tour.


- Men det er alltid moro å løpe bra.

 

Og for at det skal bli mer moro og gode løp i 2020-sesongen, blir det bare en liten uke med hvile etter Park World Tour-reisen i Kina:

 

- Det blir litt trening etter innfallsmetoden mellom løpene her nede, så tar jeg en uke rolig etter jeg kommer hjem, før jeg for alvor begynner treningen mot 2020-sesongen, hilser løperen fra Fredrikstad SK.

 

Da er konkurrentene advart.

 

Når det gjelder dagens løp i Park World Tour, er det verdt å merke seg at Oskar Andrén. Den svenske landslagsmannen som bor i Trondheim og konkurrerer for IL Leik i Norge, var 4. mann.

 

Lone Brochmann var 5. best i dameklassen. En klasse som ble vunnet at Natalia Gemperle, foran Cecilie Friberg Klysner og Galina Vinogradova.

 

Øystein Kvaal Østerbø og Ulrik Astrup Arnesen ble i dag henholdsvis nummer 9 og 13.

 

Nye muligheter for dem, og resten av løperne i Park World Tour blir det på fredag når det er klart for nytt løp i Beijings Rose Garden.

 

Resultat:

Damer:

1. Natalia Gemperle (RUS) 16:53
2. Cecilie Friberg Klysner (DEN) 17:09
3. Galina Vinogradova (RUS) 17:57
 

Herrer:

1. Gaute Hallan Steiwer (NOR) 14:06
2. Eduardo Gil Marcos (ESP) 14:11
3. Jonathan Crickmore (GBR) 14:24

 

Fullstendige resultater

 

Kart med løype