Grinde, Kvaal og Kocbach med norske seire på mellomdistansen under WMOC!

14.07.2022 Norges Orienteringsforbund

Teknisk krevende i Italia i dag.


Over: Seierspallen i 80 års klassen, med Torid Kvaal på toppen. Samtlige foto: ØKØ

Under: De beste i 75-års klassene. Her er Bjørg kocbach på toppen av pallen.

IMG-8527-600.jpg


Etter tre norske seire – alle til damer - på sprinten under WMOC 2022, eller veteran-VM som det gjerne kalles, var det i dag på ny de norske damene som var mest ubeskjeden når det gjelder den øverste plassen på pallen.

 

Dette selv om premissene var noe annerledes. Trange smug og trapper på sprint, var under dagens mellomdistanse byttet med kurver både opp og ned i den smått legendariske Foresta Umbra.


Uansett hva det handler om – bare det er orientering – leverer Bjørg Kocbach i klassen D75. Bergenseren vant sprinten, og i dag var hun igjen best. I dag fikk hun selskap på pallen av sørlendingen Kari Timenes Laugen – som ble nummer 2.
 
I klassen for de noe eldre damene – D80 – løftet Torid Kvaal seg fra andreplass på sprinten til seier i dag.

Bjørn Grinde i H70 klassen sto i dag for den norske seieren på herresiden. Dette med Tom Arild Karlsen – løypelegger fra langdistansen på VM i Østfold i 2019 – på 3. plass.

(fortsetter under bildet)

IMG-8528-600.jpg
De beste 70-åringene på dagens mellomdistanse, med Bjørn Grinde på toppen. Tom Arild Karlsen på 3. plass.


Med seier til mor – Torid – ble Øystein Kvaal Østerbø – med sin andreplass i H40 – bare nest best i o-familien fra Trondheim.

Andreplass i dag ble det også til Unni Bøhlerengen i D85, mens vinneren fra sprinten – Inger Vamnes – ble i dag nummer 3 i denne klassen.


Tredjeplass ble det også til Christian Vogelsang i H50, her er det verdt å merke seg at den norske landslagssjefen – Janne Salmi – gikk til topps.

25 år etter at Salmi løp inn til VM-gull på kortdistanse i Grimstad i 1997 var Salmi altså igjen best – nå blant jevnaldrende eliteløpere – når det handlet om kort distanse og krevende orientering.


Krevende orientering var det også i H85 og H90. Dette mestret henholdsvis Axel Ingvaldsen og Paul Forseth 3. best i sine respektive klasser i dag.

Hvordan utslagene blir for eliteløperne i sine beste aldre i WMOC 2022 når det lørdag er langdistanse blir spennende å se.

Det som i hvert fall er sikkert er at i Italia dreier nok oppladningen seg om pasta og gelatino for å kunne stå distansen.