Gran blir seksjonsleder for sport under VM i 2019

10.08.2017 Pressemelding

Tar med seg erfaring fra Grenserittet og Halden SK til jobben i VM-organisasjonen.

 

Bjørn Axel Gran sammen med Vidar Backstrøm, leder i Halden SK.

 

Bjørn Axel Gran fra Halden blir seksjonsleder for Sport for VM i orientering i 2019. Dette er rollen som Event Director i den internasjonale terminologien.

Det innebærer at Bjørn Axel skal ha ansvar for konkurransedelen under verdenscupen i Østfold (prøve-VM) i 2018 og selve VM i 2019. 

Bjørn Axel er utdannet sivilingeniør/PhD og er faggruppeleder ved Institutt for energiteknikk (IFE). Han har lang og bred erfaring med orienteringssporten, både sportslig og fra arrangement.

Det være seg som løper, trener for det tyske landslaget i 10 år, seksjonsleder i Grenserittet, toppidrettsansvarlig i Halden SK og nå løpsleder for NM i orientering i Halden i høst.

- Jeg ser frem til å kunne være med å bidra I samarbeid med dyktige folk mot dette som blir et stort høydepunkt for orienteringen, ikke bare i Østfold men også i Norge, sier Gran.

Han blir nå altså med i en sentral rolle på hele ferden som strekker seg fra høstens NM-uke i Halden via prøve-VM (verdenscup) i 2018 og selve høydepunktet, VM i 2019:

- Jeg ser det som en stor fordel at jeg kan være med hele veien. Og jeg kan ikke si annet enn at det er noe jeg gleder meg til, selv om jeg vet at det kommer til å bli både intensivt og utfordrende.

 

Det blir egen seksjonsleder for publikumsløpene som arrangeres i forbindelse med VM i 2019.


 

unnamed file

Bjørn Axel Gran i aksjon i o-løypa.