Fosser med NM-bronse i terrengløp!

10.10.2021 Norges Orienteringsforbund

«Greit løp, på en litt tung dag»

 

Over: Kasper Fosser løp inn til bronse under dagens NM-terrengløp i Frognerparken. Foto: Orienteering Focus- Det var et greit løp, på en litt tung dag, sier Kasper Fosser etter dagens 10 kilometer under NM-terrengløp i Frognerparken.


Fosser var med i teten i tre av de fem 2 kilometers rundene. Ut på den nest siste runden måtte verdenscupvinneren i orientering gi litt luke til duoen Bjørnar Sandnes Lillefosse og Senay Fissehatsion.

Steget fra o-løypa ga ekstra fart i nedoverbakkene og gjorde at unggutten fra Heming sparte noen meter i svingene.


Men Bjørnar Sandnes Lillefosse var sterkest, og løp inn til sitt 3 NM-gull i terrengløp på en drøy uke da han fikk med seg 2 stykker av sorten (ett individuelt og ett i stafett) fra Bergen forrige helg.

Senay Fissehatsion var 11 sekunder bak vinneren – på andreplass. Fosser fikk bronsen – etter en solid sluttspurt – ytterligere 2 sekunder bak.

- Det er ikke akkurat dårlige løpere foran meg, konstaterer Fosser.

Selv gjorde han unna 10 kilometeren i dag på 30:41.

En distanse han har ambisjoner om å løpe betydelig fortere på under Hytteplanmila en liten uke frem i tid:

 

- Jeg bør kunne løpe under 29 minutter, om jeg får et lite løft på løping på hardt og flatt underlag. Men så langt denne sesongen har skadeproblemene med hamstring hindret den type trening.

 

- Håper bare jeg responderer bra etter løpet i dag, så kan det bli moro på Hytteplanmila.

 

Mer moro i «terrenget» kan det uansett bli for Fosser da han kan få sjansen under nordisk mesterskap i Tullinge i Sverige 7. november.

- Det er fint å få en «sesong» også med terrengløp.


Ingeborg Roll Mosland – som i orientering konkurrerer for Oppsal – fikk i dag en fin reise gjennom Frognerparken i 16-års klassen, og ble belønnet med gull.

Under: Ingeborg Roll Mosland Foto: Per Ivar Skinderhaug


20210917_170736-11-600.jpg