- For hver økt i Østfold-terreng skal vi bli bedre!

06.11.2018 Pressemelding

Klare tilbakemeldinger under dagens konkurransetrening mot svenskene under landslagssamling i Østfold.

 

 

Norges landslagssjef Jørgen Rostrup fikk klare tilbakemeldinger under økten med de svenske landslagsløperne William Lind (fra venstre), Albin Ridefelt og Gustav Bergman.
 

NRK sit innslag fra økten ser du: her
 

Under tirsdagen var det klart for konkurransetrening under landslagets samling i Østfold denne uken.


Og de inviterte svenske landslagsløperne var ikke beskjeden – på nordmennenes hjemmebane i Våler-skogene.

Fartspreget prolog og jaktstart sto på treningsplanen.

 

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal si om at svenskene får være med på økta vår, smiler åtte ganger verdensmester Olav Lundanes skjevt i bakkant av dobbeltøkta med i alt en drøy halvtime i tilnærmet konkurransefart.


I prologen var svenske Albin Ridefelt raskest av alle.

I den omvendte jaktstarten, der nevnte Ridefelt måtte løpe sist ut, løp svensken seg helt frem til seier.


Med landsmannen Gustav Bergman på 2. plass.


Olav Lundanes var 3. mann i mål.


- Voldsomt spreke
- Vi får passet vårt påskrevet. Og det er bra. Men det var voldsomt så spreke de var! De bare "beina" forbi meg, forteller Lundanes fra opplevelsen i den lettløpte høstskogen på Våler Varde.


- Svenskene sier at de har vært her og trent. Men jeg tror de har ligget med beina høyt og ladet opp til dette, erter Norges landslagssjef Jørgen Rostrup.

(fortsetter under bildet)

20181106-DSC_0132-600.jpg

Olav Lundanes og landslagssjef Jørgen Rostrup.


Verdifull trening
Den svenske kvartetten kom til Østfold søndag og blir til torsdag, før de reiser til Gøteborg for å møte resten av det svenske landslaget og trene med dem i helgen.


- Det er fint å være her disse dagene. Uka gir oss et bra bilde på hva som venter under VM 2019. Det er bra å ha med seg inn i vintertreningen, sier svenske William Lind, som er høyaktuell som ankermann på det svenske stafettlaget i VM i august neste år.

 

Løpssterke Lind var også mannen som spurtvant jaktstarten under verdenscupen i Norge, med prolog i Våler og jaktstart i Halden i starten av september.

(fortsetter under bildet)

20181106-DSC_0115-600.jpg

Svenskene Jens Rönnols (fra venstre), William Lind, Gustav Bergman og Albin Ridefelt tok inn poster på nedjogging.

Byttelåner treningsøkter
Han forteller at det jevnlig hender at Norge og Sverige byttelåner o-tekniske opplegg.  


- Og det var "jättekult" å få være med på denne norske landslagstreningen i dag. Det er alltid bra å få god sparring, smiler Lind.


- Terrenget var kjempefint og orienteringen interessant, og selv om jeg personlig ikke ga alt i dag, så er økter som dette fin stafett-trening.

 

Da det var stafettalvor – under den nevnte verdenscupen i Norge – ble Lind slått av Norge – etter forbilledlig avslutning fra den norske ankermannen, Magne Dæhli, i kamp mot Lind.


Terrenget i ryggmargen
For 11 løpere på det norske landslaget var treningskonkurransen starten på VM-samlingen, som varer til fredag og som innleder 2019-sesongen.


- Hva håper dere å få ut av denne uken?

- Vi vil bli enda bedre kjent med terrengtypen. I utgangspunktet behersker vi Østfold-terrenget. Men det handler om små detaljer: Å bli litt bedre på hver økt, sånn at teknikken i dette terrenget til slutt ligger i ryggmargen, sier landslagssjef Jørgen Rostrup.

 


PS!
I dameklassen løp hviterussiske Kristina Yakubina foran i ensom majestet i den omvendte jaktstarten, etter å ha bommet seg til en god luke (!) i prologen.

Ingeborg Eide kom inn som nummer to, mens Andrine Benjaminsen holdt unna for Marianne Andersen i innspurten i kamp om 3. plass.

 

Nedenfor: : Landslagssjef Jørgen Rostrup og Magne Dæhli etter økta på Våler Varde.

20181106-DSC_0109-600.jpg