Flyr høyt mot 2019-sesongen!

03.11.2018 Ivar Haugen

Next Generation sprint med mange kilometer, krevende poster og nyttig lagarbeid under samling i Bergen.

 

Next Generation - sprint - her billedliggjort ved Kasper Fosser og Elias Jonsson - er på full fart inn i 2019-sesongen.

 

- Jeg har allerede over 30 kilometer i dag, sa en av deltakerne under Next Generation sprint sin samling i Bergen før dagens siste fysiske utskeielse.

 

Da skjønner en kjapt at det ikke bare var løpsteknikk og drilløvelser den gamle storløperen Jan Fjærestad serverte på førsteøkten.

 

Med utgangspunkt fra Fana stadion var det intervaller – av ulik lengde – både på grusvei og tartandekke, sammen med løpere fra den lokale løpeklubben.

 

Dermed var det passende fart for alle under økten med stort volum og kontrollert fart.

 

Men når en løper hadde notert seg over 30 kilometer før det bar ut på sprintøkten på Nordnes – som var andreøkt, må en i rettferdighetens navn legge til at dette sannsynligvis var «dagsrekord» blant deltakerne på samlingen.

 

- Finn en god balanse og flyt mellom lange og korte strekk, var formaningen fra løypelegger Niklas Profors før deltakerne ga seg ut på nettopp andreøkten.

 

Denne økten kan du se: her


(fortsetter under bildet)

DSC_0314 (2)-600.jpg
Victoria Hæstad Bjørnstad og Jan Kærner-Semb diskuterer veivalg.


Med nedbørsfall – som en Bergen er kjent for under denne årstiden – gjennom store deler av dagen var utfordringen nesten i like stor grad å faktisk holde balansen på stedvis såpeglatt brostein.

 

Fra andreøkt skled en glatt videre på dagens program til analyse, lagbygging og informasjon fra helseteamet.

 

De to førstnevnte – altså analyse og lagbygging – vil det være naturlig innslag av også videre i sesong, samlings- og konkurranseprogram. Men informasjon fra lege og fysioterapeut er en faktor som tilhører oppstartsamling, og det er å håpe at utøverne unngår for mye kontakt med personer med denne type profesjon utover i oppkjøring og deretter 2019-sesongen.

 

Under morgendagen blir det i hvert fall et nytt møte med det nye «knock out» konseptet i sprint – som en får se på mesterskapsprogrammet fra neste sesong.

 

Da under NM i Verdal, høsten 2019.

 

Deretter får en det også under tidenes første sprint-VM i Danmark i 2020.


Og der er som kjent målet norske medaljer.

 

 DSC_0307 (2)-600.jpg

Kasper Fosser og Trond Einar Moen Pedersli analyserer andreøkten.