Fine forhold og god deltakelse i Førde!

27.12.2015 Norges Orienteringsforbund

Romjulsløp med både tekniske utfordringer og sosialt fokus.

Isak Bergset og Ingeborg Magerøy poserer med premien for seier i henholdsvis langløypen for herrer og kortløypen for damer. Foto: Gøril Fristad

unnamed file

God stemning ved bålet etter lørdagens løp i Førde. Til venstre i bildet ser vi andremann i langløypen. Andreas Magerøy, i ferd med å «sikre» seg næring etter endt dyst. Foto: Helge Schei

 

God deltakelse i en liten håndfull minusgrader med et «kledelig» dekke av rim på marken – som ikkje ga annet enn noe kalde myrer, og ikke ønsket sporsnø for seint startende løpere – var det laurdag klart for det etterhvert så tradisjonsrike Romjulsløpet i Førde.

Fra Vassverket på et utsnitt av kartet Digrenesvannet hadde «alt i alle» - altså løpsleder og løypelegger – Helge Schei laget utfordringer til o-løpere på jakt etter unnskyldning for juletrim.

For kretsens beste løpere – hjemme på juleferie – var det også et visst konkurransemoment inne i bildet, og det var den løpssterke NTNUI-løperen Isak Bergset som var kjappest gjennom langløypen.

Den opprinnelige Veten-løperen var omtrent minuttet foran Andreas Magerøy som for tiden representerer årets NM-arrangør, Frol IL, men opprinnelig er Førde-gutt god som noen.

I kortløypen for damer tok Magerøy-familien revansje, da Ingeborg Magerøy her gikk til topps.

Blant de sprekeste jentene – i langløypen – var det Halden-løper Gøril Fristad som var best. Askvoll-damen hjemme på juleferie vant foran Frol-løperen Kari Svingheim.

O-boka var premie til de beste, men alle fikk bålkos og gløgg som en del av den beskjende startavgiften under løpet som er for en juletradisjon å regne for Førde IL og løpsleder Helge Schei.

 

Resultater

 

 

unnamed file

Brita Grønli og Gøril Fristad i hyggelig passiar. Foto: Helge Schei