Favorittene posisjonerte seg foran morgendagens finale!

14.09.2018 Ivar Haugen

Andersen, Eide, Bråten, Nordberg, Sirum og Nørbech vant hvert sitt heat under NM-mellomdistanse kvalifisering.

 

 

Torgeir Nørbech løper inn til beste tid i sitt kvalifiseringsheat.

 

- Jeg skal løpe som i dag, så får det bli som det blir, sa Torgeir Nørbech etter å ha løpt inn til beste tid i sitt heat under dagens kvalifisering på NM-mellomdistanse under NM på Vegårshei.

 

Tyrving-løperen var i dag 14 sekunder bedre enn VM-løper Håkon Jarvis Westergård, og sikret seg da en startposisjon blant de aller siste under morgendagens finale:

 

- Det var veldig fint terreng, og jeg koste meg stort. Jeg er fornøyd med at det var såpass krevende terreng. Men jeg klarte meg uten bom, selv om terrenget var litt uoversiktlig, sa karen som med dagens gjennomføring blir å regne som en av favorittene under morgendagens finale.

(fortsetter under bildet)

 

unnamed file

Anders Nordberg løper i mål til bestetid i sitt heat.

 

Der finner vi også fjorårets sølvvinner på distansen, Anders Nordberg, som i dag «løp hjem» et av de andre heatene i herreklassen:

 

- Det var et veldig flott område for orientering, og en fin løype hvor en måtte lese kartet hele veien, sa veteranen som la litt kraft i dagens gjennomføring:

 

- Jeg har stått på bra, for å få en test, både fysisk og teknisk. Og det fungerte greit. Jeg har bare gjort en liten feil.

 

Uansett var han altså best i sitt heat i dag.

 

Det siste heatet for herrer ble vunnet av gårsdagens bronsevinner på langdistanse, Paul Sirum. Frol-løperen som vant bronse under NM-mellomdistanse i Halden i fjor viste med seier i sitt heat i dag at han vil være med i medaljekampen også i år.

 

(fortsetter under bildet)

unnamed file

Paul Sirum viste at formen er på plass med seier i sitt heat i dag.

 

På damesiden var gårsdagens vinner, Marianne Andersen, best i sitt heat:

 

- Det var en artig løype. Jeg har løpt kontrollert og greit. Nå gleder jeg meg bare til i morgen, sa hun etter løpet.

(fortsetter under bildet)

unnamed file

Marianne Andersen var best på langdistansen i går, og var best også under dagens kvalifisering.

 

Hjemmeløper fra Vegårshei, Synnøve Bråten, gleder seg nok også stort til i morgen etter seier i sitt kvalifiseringsheat i dag:

 

- Det var veldig fint å løpe i dette området. Det er mye finere enn en del av det andre terrenget vi har. Jeg ser veldig frem til i morgen, sa hun fornøyd etter løpet.

 

Fornøyd var også Ingeborg Eide som vant de siste heatet i dameklassen.

(fortsetter under bildet)

unnamed file

Ingeborg Eide vant sitt heat i dag.

 

Men viktigst av alt var å løpe seg til finalen i morgen, og det er de 12 beste i hvert heat som blir belønnet med finaleplass i morgen fra samme arena.

 

Resultater:

Fullstendige resultater