- En veldig fin totalpakke

09.08.2017 Ivar Haugen

Hovedløp og O-landsleir på Beitostølen med noe for enhver smak!

 

- Det er veldig bra at hele arrangementet er så kompakt. At en kan gå både til konkurranser, treninger og alle de andre aktivitetene er et stort pluss, sier Lene Kinneberg i Norges Orienteringsforbund.

Hun snakker om Hovedløpet og O-landsleiren som bare er noen dager unna.

Allerede torsdag er det klart for «fortrening» i terrenget på Beitostølen.

- I år er det også tilbake til overnatting i senger igjen etter at O-landsleiren har vært med skoleovernatting de siste årene. Det er på en måte «luksus», samtidig som det stiller litt krav til ledere og trenere at alle ungdommene blir inkludert sosialt.

For det er hevet over enhver tvil at O-landsleiren handler vel så mye om å bygge sosiale relasjoner på tvers av kretsgrenser og o-tekniske ferdigheter.

Og da ligger forholdene godt til rette under årets O-landsleir:

- Det er et spennende program med aktivitetene spred utover både søndag og mandag, når en også har lagt til rette for noen ekstraaktiviteter tror jeg det kan bli veldig bra.

Ekstraaktivitetene som kommer i tillegg til «The Ultimate Challenge» - som er en sammenlagtkonkurranse treningsgruppene imellom – er o-teknikk, ski-o og Pre-o.

De to sistnevnte i en slags «prøve-på» innpakning.

- Jeg håper dette kan gi dem et innblikk, og kanskje også motivasjon til å prøve skiorientering vinterstid, sier Bjørnar Kvåle som skal legge til rette for en såkalt «batong» og en labyrint.

Dette er ski-o på sommerføre og en skikkelig konsentrasjonsprøve.

Noe en også må kunne si om TempO – som i Pre-o miljøet gjerne sammenliknes med sprintorientering:

- Det er bra at de unge får oppleve at orientering kan være mer enn å bare løpe mellom postene. Her gjelder det å ta riktige og raske beslutninger, sier Geir Øien som har lagt til rette for at ungdommen skal få prøve seg på TempO.

(fortsetter under bildet)

unnamed file

Jublende glade ungdommer under O-landsleiren i fjor.

 

De får også overvære «stand up» fra en som har prøvd seg som toppidrettsutøver – Nilsi – eller Nils Ingar Aadne som er hans døpenavn – skal underholde på søndagen.

- Jeg regner med det blir artig: I tillegg skal også Kapser Fosser – som selv bare er 18 år – forteller litt om sin «karriere». Jeg tror det blir en veldig fin totalpakke, sier Lene Kinneberg.


Da er det bare for ungdommene å glede seg til å kaste seg over denne fornøyelsespakken – som ikke inneholder så mange overraskelser (da alt er gitt i program og tidsplan), men garantert veldig mye moro.

Hjemmesiden til Hovedløp og O-landsleir


Følg Hovedløp live: her

 

Mange artige aktiviteter venter under en O-landsleir:

unnamed file