- En stor anerkjennelse for klubben

23.10.2017 Ivar Haugen

O-festivalen – med Freidig som arrangør – er kåret til årets arrangement 2017.


​Pål Kittilsen og Andreas Sylte med det synlige beviset på at O-festivalen er kåret til Årets arrangement i 2017.

 

- Dette er en stor anerkjennelse for oss som arrangør, og vår måte å arrangere på, sier Andreas Sylte.

Han snakker på vegne av Trondheimsklubben Freidig – som søndag mottok utmerkelsen Årets arrangement 2017 for O-festivalen på Oppdal.

- Vi legger stor vekt på det sportslige i våre arrangement. Og det er da motiverende for oss å se at både deltakere og Norges Orienteringsforbund setter pris på dette.

Sylte hadde gleden av å ta imot prisen under Norges Orienteringsforbunds arrangørseminar, sammen med Pål Kittilsen.

Der Sylte var løpsleder for arrangementet, hadde Kittilsen ansvaret for resultatservicen – som klubben hadde valgt å ta ansvar for på egen hånd, både for eliten og bredden.

Når det gikk til opp mot 20 i stil, og en blir berømmet med utmerkelsen Årets arrangement, kan en også se fremover mot nye arrangøroppgaver.

- Jeg skal ikke legge skjul på at vi har «følere ute» i forhold til nye «storarrangement», men vi må også ha i bakhodet at vi skal være med som en av arrangørene under O-ringen i 2021.

Det året skal O-ringen gå i Åre, og dermed blir det et nytt krevende arrangement langt borte fra nærområdet for den driftige dugnadsgjengen i Freidig.

Men diplomet for Årets arrangement 2017 – det første av sin sort for de rød, grå, gule fra Trønderhovedstaden - skal en ikke gå langt for å kunne se:

- Det blir nok hengende på klubbhytta vår Fjellsetra i Bymarka i Trondheim – sammen med alle de andre utmerkelsene våre medlemmer har gjort seg fortjent til opp gjennom årene, sier Sylte med et smil og minner om at Freidig har mer enn orientering på sitt idrettslige program.

Skal dømme etter årets o-sesong – med mye Freidig-fremgang blant de yngre i o-løypa og gjennomføringen av O-festivalen på Oppdal – kan det gå mot en ny storhetstid for Freidig de kommende årene.