- Det kan være et fint punktum

31.12.2017 Norges Orienteringsforbund

Lundanes fristes av at Finland «lukter på» VM i 2023.

 

Olav Lundanes (30), her avbildet under VM i Estland, lar seg inspirere av at det er finsk interesse for skogs-VM i 2023.

 

- Det kan være et fint punktum for karrieren, sier Olav Lundanes (30).

Den norske verdensmesteren, som er bosatt i Finland, snakker om at hans nye hjemland har vist interesse for å arrangere VM i 2023.

- Foreløpig er det egentlig bare det finske forbundet som har signalisert at de er interessert i å ta på seg et slikt mesterskap, fortsetter Lundanes med alle mulige forbehold.

Faktum er uansett at det finske orienteringsforbundet er på utkikk etter potensielle arrangørklubber eller konstellasjoner for et VM i 2023.

 

Og det er ikke til å legge skjul på at nordisk terreng i Finland under VM i 2023, vil passe den doble norske verdensmester på langdistanse.


- Om Finland får VM i 2023 kan det være en god måte å avslutte den internasjonale karrieren. Drøyer det til 2025 blir nok litt seint for meg, sier Lundanes.


For fra og med VM i Norge og Østfold i 2019 er det to års intervall mellom hvert orienterings-VM i skogsterreng.


VM i Norge er første rene skogs-VM, før vi deretter – i 2020 – får første rene sprint-VM i Danmark.


I 2021 står Tsjekkia for tur som VM-arrangør i skogsorientering, før det er åpent hvem som blir tildelt 2023-mesterskapet – som altså 2013-arrangør, Finland, lukter på.

Her kan altså Lundanes få mulighet til å komplettere trippelen med VM-gull i både Norge (2010), Sverige (2016) og Finland.

- Det hadde ikke vært meg imot, smiler Lundanes vel vitende om at det er lang vei frem dit, både for han som utøver og en eventuell finsk arrangør.Om det blir noen ny periode som innbygger i de 1 000 sjøers land - som en del av forberedelsene for Lundanes og samboer Ida Marie Næss Bjørgul - er det også for tidlig å sin noe definitivt om.


Først må det finske forbundet få på plass en «lokal» arrangør, så vil en eventuelt gå videre med en søknad til Det Internasjonale Orienteringsforbundet (IOF), deretter får en se om det blir gjentakelse av Fiskars 1966, Tampere 1979, Tampere 2001 og Vuokatti 2013 da den finske Sisu sto for VM i skogsidretten.
 

Det som i hvert fall er sikkert er at både Lundanes og samboer Ida Marie Næss Bjørgul satser for fullt mot 2018-VM i Latvia og på veien dit er de på Gran Canaria for fine temperaturer og gode treningsforhold noen uker nå rundt årsskiftet.