- Det kan aldri bli for mye ros!

26.09.2017 Norges Orienteringsforbund

Kom på Kompetansehelgen og hør Hausken Nordberg forelese om «Selvtillit, kropp og prestasjon».

 

- Personlig vil jeg kanskje anbefale seansen med Anne Margrethe Hausken Nordberg, sier Lene Kinneberg på utfordring om høydepunktene under årets Kompetansehelg.

Og Kinneberg – som er ansvarlig for og har satt sammen programmet for årets Kompetansehelg – burde vite hva hun snakker om.

Nå trekker hun altså frem veteranen Anne Margrethe Hausken Nordbergs «forelesning» over temaet «Selvtillit, kropp og prestasjon».

- Anne Margrethe er flink i slike «settinger», samtidig som jeg fikk inntrykk av at dette er noe hun virkelig brenner for.

Med bakgrunn i det sistnevnte – entusiasmen for temaet – har løperen fra Nydalens SK bedt om utvidet taletid fra det som opprinnelig var satt opp.

Men hva ligger egentlig i tittelen «Selvtillit, kropp og prestasjon»?

- Vi driver en idrett hvor det er fort gjort å henge seg opp i feilene vi gjør, og frykten for å gjøre flere feil. Hvor robust er selvtilliten vår rundt det å feile? Eller når vi ikke får trent som vi ønsker? Hva gjør vi for å øke egen og andres selvtillit? – sier Hausken Nordberg retorisk, før hun selv konkretiserer:

- Jeg tror små grep kan gjøre store forskjeller her. Hvilke tilbakemeldinger vi gir til oss selv og andre er et stikkord. Det blir aldri for mye ros!

Det er nettopp etter ros fra en liknende seanse Hausken Nordberg tar til ordet under Kompetansehelgen i november:

- Under Camp Norway i Skåne i mars, holdt jeg et foredrag som var forbeholdt jenter. Det var en fin anledning til å snakke om idrettsjentekroppen. Tilbakemeldingene derfra førte til at jeg ønsker å ta opp tråden under Kompetansehelgen, og nå er begge kjønn velkommen.

- Jeg vil også være tilstede på Seminar B - "Flere og bedre jenter i Norsk Orientering" etter mitt eget innlegg, og deltar på ettermiddagens gruppediskusjoner.

- Etter en «smugtitt» i påmeldingslistene, ser jeg at flere mannlige trenere/ledere allerede er påmeldt. Det synes jeg er flott.

- Jeg ønsker meg selvfølgelig flere kvinnelige trenere, men det er fullt mulig for både kvinner og menn å forstå og støtte kvinnelige utøvere på ting som har med kropp å gjøre. Det er kanskje ikke noe man snakker om på første utøversamtale, men jeg har noen tanker rundt dette og vil gjerne høre andres erfaringer.

Og dette er noe av hensikten med Kompetansehelgen; lufte tanker, dele erfaringer og gjerne også diskutere felles utfordringer,

 

For mer informasjon om Kompetansehelgen fra 18.  19. november, se programmet: her

 

Meld deg på: her