- Det er viktig å få gode svar

21.04.2017 Ivar Haugen

Fjorårsvinner Dæhli jakter godfølelsen under Lørdagskjappen i morgen.


Magne Dæhli jakter godfølelsen under morgendagens "Lørdagskjappen".

 

- Lørdagskjappen i morgen blir tilbake til nordisk terreng for min del, og er viktig på mange måter, sier landslagsløper Magne Dæhli og sikter til at han kommer fra en ukes VM-samling i Estland.

- Det er relevant trening for VM i 2019, en god gjennomkjøring før 10mila om en uke og et godt startfelt med bra matching, fortsetter karen som var best av alle under OK Moss’ sitt tradisjonelle vårløp i fjor.

Dette ønsker han å gjenskape når han skal ut i terrenget ved Våler Varde – sammen med mer enn 1 200 andre o-løpere - i det som er vårens største o-løp i Norge.

- Jeg har fortsatt med mengdetrening etter samlinga i Estland, så om det går litt tungt fysisk er det ikke veldig bekymringsfullt. Men det o-tekniske bør «sitte».

- Det er viktig å få bekreftelse på at jeg gjør ting riktig. Er på rett vei.

Veien for Dæhli går mot VM i Estland og en plass på pallen der, noe han på ingen måte legger skjul på før møtet med det detaljerte terrenget med utgangspunkt fra Varna Evangeliesenter.

- Seier på lørdag er ikke så viktig i seg selv. Jeg er mest opptatt av å løpe på et nivå som skal være godt nok i konkurranse mot Olav Lundanes og de andre i verdenseliten.

- Der bør mitt nivå være; tilsvarende VM-medalje. Og så langt i sesongen har det vært for ustabilt.

- Jeg må få flere økter på «VM-medaljenivå», slik at jeg på en normal dag har «VM-medaljenivå» inne.

Dæhli -  som fikk æren av å løpe sisteetappe da Norge vant VM-gull i stafett i fjor – har ennå til gode å ta VM-medalje individuelt. Og etter en liten håndfull hardøkter i VM-relevant terreng forrige uke er det fortsatt noe å strekke seg etter.

- Det var bare en av hardøktene i Estland som holdt «VM-medaljenivå», så det er litt å jobbe med.

- Jeg får satse på å notere meg for en ny slik gjennomføring på lørdag. Og deretter under 10mila om en ukes tid. Det må være målet.

Lykkes mannen som fyller 30 år på mandag med et løp av et slikt kaliber på den 6 kilometer lange mellomdistansen under Lørdagskjappen i morgen, er det nok ingen i det 80 mann store startfeltet som kan holde jevne steg med ham.

- Klart jeg går for seier, smiler Dæhli på direkte spørsmål.

I dameklassen blir det spennende å se hvem som er sterkest, men en må kunne sette utropstegn ved landslagsløper Andrine Benjaminsen, Magne Dæhlis samboer – Kine Hallan Steiwer, søstrene Marie og Kamilla Olaussen og Lizzie Ingham fra New Zealand og Halden SK.


Søndag venter nye utfordringer i o-løypa under Smaaleneneløpet – som ar 700 påmeldte deltakere. De kan glede seg til å konkurrere i et av Indre Østfolds beste orienteringsterreng med arena fra Havnås i Trøgstad.

Alt om Lørdagskjappen finner du her: 
http://eventor.orientering.no/Events/Show/6516 

Alt om Smaaleneneløpet finner du her:
http://eventor.orientering.no/Events/Show/7701