Camp Stokke med mye motivert ungdom!

20.06.2017 Norges Orienteringsforbund

Intens o-helg i Vestfold med trening, foredrag og konkurranser.

 

Ungdommene var oppmerksomme og konsentrert under foredragene.

 

unnamed file

 

Stokke IL Orientering arrangerte i helgen Camp Stokke for 13-16 åringer.

Totalt deltok cirka 150 unge løpere fra til sammen 6 fylker. De kom fra Vest-Agder i sør til Østfold i øst.

Programmet besto av sprinttrening på fredag, før det var diverse o-tekniske utfordringer under trening på lørdag – etterfulgt av deltakelse på Midtsommersprinten. Søndag var det Midtsommerløpet med mellomdistanse. 

I tillegg fikk den fine gjengen med tenåringer et par interessante foredrag av Magne Wiig Mathisen og Thore Kornmo om veivalg, livelox, sprintnorm og forberedelser til Hovedløpet.

Arrangøren fikk generelt mange gode tilbakemeldinger fra campens deltakere, og både arrangør og løpere er klare for å gjenta Camp Stokke-suksessen i 2018.

Lørdagens sprintløp gikk på helt nytt kart over Borgeskogen industriområde. Det bød på varierte utfordringer: fart, hyppige retningsforandringer og mange poster.

En port som under løpet ble åpnet av en trailer på vei inn til en bedrift skapte litt diskusjon. Kartet viste at det ikke var lov å løpe igjennom porten. Utrolig fin sportsånd av løperne, og spesielt fremheves jentene i D13-14, førte til at flere disket seg selv etter løpet for å ha løpt ulovlig. Thore Kornmos gjennomgang av sprintnormen under foredraget på Camp Stokke senere på kvelden var i så måte midt i blinken.

På søndag var det mellomdistanse fra samme arena som lørdag. Kort vei fra E18 til parkering, fra parkering til arena og fra arena til start gjorde for øvrig begge løpene til kompakte arrangement.

Midtsommerløpet søndag gikk også på helt nytt kart og i et terreng som ikke hadde vært benyttet til o-løp på denne siden av tusenårsskiftet.  Med 476 startende ble løpet årets største i Vestfold.

Arrangørklubben er allerede i gang med planer for neste år. Med korte avstander og få andre løpstilbud samme helgen, håper en da på flere deltakere.

Mer om konkurransene:

Lørdag

Søndag

 

 

unnamed file

 

 

unnamed file