- Bra med en god gjennomkjøring før NM

03.09.2017 Ivar Haugen

Lundanes med suveren seier i finsk mesterskap, bare fire dager før NM-uka innledes.

 

Med klubb- og bostedsadresse i Finland, i henholdsvis Åbo og Paimion Rasti, kan den norske verdensmesteren Olav Lundanes starte i det finske mesterskapet.

I dag grep nordmannen denne muligheten med begge armer da det handlet om finsk mesterskap over langdistanse.

- Det var et godt løp, og en god gjennomkjøring for meg, sier Lundanes selv beskjedent.

Men seiersmarginen etter 16 kilometer med real skogsorientering var langt i fra beskjeden. Det ble til slutt over fire minutter ned til andremann, den finske landslagsløperen Elias Kuukka. Ukraniske Oleksandr Kratov på 3. plass var over fem minutter bak den norske vinneren.

- Jeg hadde bare noe småbom i starten, men etter hvert fikk jeg veldig god flyt i o-teknikken i det krevende terrenget.

- Det er mulig jeg var for opptatt over det krevende partiet som kom etter rundt en times løping til at jeg klarte å være helt fokusert fra start. Men uansett kom jeg godt inn i det etter hvert, og kan ta med meg gode svar til NM-uka.

For det er tett mellom slagene, eller konkurransene for Lundanes’ del.

Allerede torsdag handler det om NM-langdistanse i Halden, før det fortsetter med mellomdistanse og stafett utover helgen.

- Verdenscupen er selvfølgelig det aller viktigste i høst, men NM henger også høyt og jeg håper formen er god nok til at jeg er i slag til NM-uka.

Hvor mange gull satser du på?

- Jeg går alltid offensivt inn til NM-uka, med mål om å vinne alle tre distanser. Men det er ikke lett, og det er lenge siden jeg klarte det sist gang, svarer Lundanes som i hvert fall satt alle de finske løperne på plass i generalprøven.

 

For ordens skyld må vi tilbake til 2010, da NM var delt mellom Indre Østfold og Beitostølen, til sist gang Lundanes stakk av med tre seire og ditto gull under NM-høsten.